„Šį įvykį turbūt turėtų komentuoti gydytojai. Mes komentarų neturime. Sunku suprasti, kad taip galėtų pasielgti sveiko proto žmonės, - teigė Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Vytautas Černevičius. - Iš pradžių negalėjome patikėti savo akimis. Galvojome, gal kas sumontavo“.

Pareigūnai peržiūrėjo to vakaro vaizdo kamerų įrašus, kurie parodė, kad automobiliai į aikštę įvažiavo skirtingu laiku. Jais atvykę vairuotojai kurį laiką bendravo su prie jų priėjusiais draugais, vėliau, palikę automobilius, išėjo. Visai įmanoma, kad abu vairuotojai yra nepažįstami ir atvyko čia nesusitarę.

„Susisiekėme ir su žmonėmis, kurie stebi kamerų vaizdą, kad į tokius įvykius labiau atkreiptų dėmesį. Jeigu taip bus ir toliau, kartą pamatysime ir vos ne į Arkikatedrą įvažiavusį automobilį, - teigė V. Černevičius. - Bėda ta, kad kiekvienas lietuvis nori privažiuoti prie pat durų, matyti automobilį pro savo langą ir kad automobilis stovėtų dykai. Tuomet gal reikėjo nusenti prieš dvidešimt metų, sovietmečio laikais? Suprasčiau, jei kiltų pavojus žmogaus gyvybei. Tuomet būtų galima įlėkti kad ir į Vyriausybės rūmus.“

Anot pareigūno, jei iš tiesų nėra kur pastatyti automobilio ir jis įspraudžiamas neleistinoje vietoje, tačiau netrukdo aplinkiniams, į tokius faktus pareigūnai žiūri tolerantiškai. Tačiau juk niekas nestato automobilio aikštėje prie paminklo.

V. Černevičius patikino, kad šie akiplėšiški pažeidėjai bus nubausti. Tiesa, jie atsipirks nedidelėmis baudomis – nuo 50 iki 100 litų.

„Tai ne tik policijos, bet labiau visos visuomenės reikalas, susijęs su bendra mūsų gyvenimo, bendravimo, vairavimo kultūra. Buvo atvejis, kai neįgaliųjų vietoje stovėjo automobilis be ženklo, nes jo vairuotojas gėdijosi savo neįgalumo. O iš tiesų kas dedasi neįgaliųjų vietose? Daugybė žmonių visiškai nesigėdija savo protinio neįgalumo“, - karčių žodžių negailėjo pareigūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją