Antradienį mero pavaduotojo Evaldo Lementausko surengtame pasitarime buvo sudarytas 19-kos automobilių sąrašas, į kurį pateko: Chevrolet Spark, Citroen C1, Citroen C2, Fiat 500, Fiat Panda, Ford Ka, Hyundai i10, Kia Picanto, Peugeot 107, Renault Twingo, Subaru Justy, Toyota Aygo, Smart, Mini One/ Cooper, Peugeot 1007, Suzuki Swift, Toyota Yaris, Suzuki Jimny, Nissan Micra.

E. Lementausko teigimu, šių automobilių savininkai gali būti atleisti nuo automobilių statymo mokesčių tik po to, kai bus tiksliai suskaičiuota, kiek tokių automobilių yra Vilniuje ir visoje Lietuvoje. VĮ „Regitra“ artimiausiu metu turėtų pateikti savivaldybei tikslius duomenis.

„Reikia galvoti ne tik apie automobilių stovėjimo problemas miesto centre, spūsčių mažinimą, bet ir apie taršos mažinimą didžiausiame Lietuvos mieste. Kaip taisyklė, mažesnių automobilių – mažesni variklių tūriai, mažesnė tarša“, - pastebėjo E. Lementauskas.

Savivaldybė žada tęsti diskusiją, kokie automobiliai bus laikomi mažais: ar tai priklausys nuo variklio tūrio ar nuo automobilio ilgio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją