Kiekvieną rytą į darbą Klaipėdoje iš Juodkrantės važiuojanti Audronė pasakojo, kad tiek rytą, tiek vakare jai tekdavo keltis senuoju keltu. „Nesuprantu, kam skirtas naujasis keltas, jeigu žmonės juo nekeliami. Ir kai lyja, ir kai sninga, turime šalti senojo kelto denyje“, – apgailestavo moteris.

Pašnekovė teigė, kad labiausiai neramu dėl vaikų, kurie kas rytą esant bet kokiam orui važiuoja į mokyklą. Ponia Audronė tikino girdėjusi, kad naujajam keltui prireikia kur kas daugiau kuro nei senajam, todėl žmonių patogumo sąskaita yra pataupoma.

Įgulai reikia užsidirbti

Smiltynės perkėlos direktorius Algirdas Žukauskas patikino, kad iš Senosios perkėlos, esant geroms oro sąlygoms, kasdien skirtingu grafiku kursuoja abu keltai.

„Negalime nuolat leisti kursuoti tik naujajam. Keltuose dirba skirtingos įgulos, todėl, jei dirbtų tik naujasis keltas, senojo darbuotojai neturėtų galimybės užsidirbti. Naujajame kelte gali dirbti ne visi mūsų darbuotojai, nes to jiems neleidžia keliami reikalavimai“, – įtikinėjo A.Žukauskas. Pasak direktoriaus, įgulos nariai nuolat dalyvauja įvairiuose kvalifikacijos kėlimo kursuose, todėl, įgiję reikiamos patirties ir žinių, galės dirbti ir naujajame kelte.

Per mažai keleivių

A.Žukauskas pripažino, kad naujajam keltui reikia kur kas daugiau kuro nei seniesiems, todėl jį eksploatuoti nuolatos – nuostolinga. Paprastomis dienomis reiso metu keltu plaukia vos keliolika žmonių. „Savaitgaliais kursuodavo naujasis keltas, nes jam plaukti apsimokėdavo – kiekvienu reisu persikeldavo po 200-300 žmonių. Įprastomis dienomis į Klaipėdą prieš aštuonias persikelia apie 20 žmonių, o į Smiltynę apie 50 Lietuvos jūrų muziejaus darbuotojų“, – pastebėjo A.Žukauskas.

Anot jo, nepaisant to, kad šiuo metų laikotarpiu keliasi nedaug žmonių, buvo atsižvelgta į keleivių pageidavimus, todėl keltų grafikai – sukeisti. A.Žukauskas patvirtino, kad tuo metu, kai gyventojai vyks į darbą ir namo, kursuos naujasis keltas. Pasak jo, nuo kovo keltas „Nida“, esant geram orui, plauks nuo 7 iki 11 val. ir nuo 15 iki 18 val., o jei oro sąlygos bus blogos, jis kursuos visą dieną.

Smiltynės perkėla planuoja netrukus įsigyti dar kelis naujus keltus, todėl senųjų nebeliktų.