Tokius Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisų projektus Seimo posėdžių sekretoriate yra įregistravę Seimo narys konservatorius Saulius Pečeliūnas ir socialdemokratas Bronius Bradauskas.

Pagal naują šios įstatymo redakciją, įsigaliosiančią nuo 2008 m. liepos 1 d. su įjungtais mėlynais ar raudonais žybčiojančiais švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais gali važinėti policija, greitoji medicinos pagalba, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnyba ir kitos institucijos.

Pasak S. Pečeliūno, prie kitų institucijų yra įrašyta Muitinės kriminalinė tarnyba, o neįrašyta Lietuvos muitinė.

Įstatymo pataisų autoriaus manymu, tokia šio įstatymo norma iškreipia padėtį, nes Lietuvos muitinė, o ne tik Muitinės kriminalinė tarnyba yra operatyvinės veiklos subjektas. Pasienyje muitinės postų nebeliko, atsirado mobiliosios grupės, kurios veikia visoje Lietuvos teritorijoje. "Po minėto įstatymo įsigaliojimo mobiliosios grupės praktiškai netenka savo įgaliojimų ir kontrabandininkus galės persekioti tik pasienio ruože. Išvažiavus iš pasienio ruožo kontrabandininkai tampa laisvi, nes policija krovinio tikrinti negali, o muitinė neturi įgaliojimų", - aiškina parlamentaras.

Jis siūlo sugrąžinti įgaliojimus Lietuvos muitinės transporto priemonių vairuotojams važiuoti kelyje su įjungtais švyturėliais, kaip tai numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Seimo narys B. Bradauskas siūlo suteikti teisę vairuoti transportą su švyturėliais aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams. Įsigaliojus naujam įstatymui, jie neteks teisės naudoti mėlynos spalvos žybčiojančius švyturėlius, o tokią teisę jiems suteikia Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymas.

Priėmus tokį įstatymą, B. Bradausko nuomone, bus efektyviau užtikrintas aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įgyvendinimas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją