„Šis lėktuvas praplės mūsų skrydžių geografiją“, - teigė Valdas Barakauskas, bendrovės „Aurela“ generalinis direktorius. Pasak jo, jau suplanuota ir pirmoji kelionė šiuo lėktuvu – į Indiją.

„Boeing 757“ talpina 212 keleivių ir be sustojimo gali nuskristi iki 7000 kilometrų. Kreiserinis greitis – 850 km/h. Be nutūpimo lėktuvas gali pasiekti ne tik populiarius kurortus Indijoje, Azorų, Kanarų salose, bet ir rytinę Amerikos pakrantę – Monrealį ir Torontą Kanadoje, Niujorką Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Aštuonerių metų padangių galiūnas buvo įsigytas maždaug už 100 mln. litų. Šiuo metu lėktuvas jau perdažytas aviakompanijos „Aurela“ spalvomis. Laineryje kaip ir daugelyje tolimųjų skrydžių lėktuvų, keleivių patogumui yra įdiegtos video, audio sistemos. Į lėktuvo modifikavimą „Aurela“ papildomai investavo beveik 5 mln. litų, iš kurių dalis skirta salono perplanavimui ir atnaujinimui.

Per 2007 metus aviakompanija „Aurela“ skraidino 31 proc. daugiau keleivių nei per 2006 metus. Šiuo metu „Aurela“ lėktuvų parką sudaro du turistinės klasės 148 vietų „Boeing 737-300“ orlaiviai ir vienas 9 vietų verslo klasės orlaivis „Hawker 850XP“. 2008 metais planuojama įsigyti dar vieną „Boeing 757“ tipo lėktuvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją