"Vaikštinėjau šalia Šv. Petro ir Povilo bažnyčios, ir mano akys užkliuvo už informacinės lentelės, esančios prie automobilių stovėjimo aikštelės. Priėjusi arčiau negalėjau patikėti savo akimis - buvo parašyta "Jono Pauliaus II aikštė". Kokia ten aikštė, greičiau automobilių parkas. Tai visiška nepagarba Jonui Pauliui II", - "15min" pasakojo vilnietė Agnė.

Vilnietė stebėjosi, kodėl, pavyzdžiui, JAV prezidento George'o W.Busho vizitas įamžintas ant Rotušės sienos pritvirtinta atminimo lenta su jo skambiais žodžiais, o popiežiaus Jono Pauliaus II viešnagę 1993-iaisiais primena neišvaizdi lentelė, apkarstyta sudžiūvusiom gėlėm.

Kritikos atminimo lentele pasirūpinusios sostinės savivaldybės atstovams negailėjo ir Antakalnio pradžioje įsikūrusios Šv. Petro ir Povilo bažnyčios klebonas Edvardas Rydzikas, retoriškai klausdamas, negi kiekvienam transporto mazgui reikia suteikti pavadinimą.

"Savivaldybės atstovai prieš daugiau nei dešimtmetį pastatė informacinę lentelę, kuri atrodo apgailėtinai ir trūnija iki šiol", - sakė klebonas.

"Net ne apie lentelę, kuri skurdžiai atrodo, reikia kalbėti, o apskritai, apie pačią pasirinktą vietą. Juk ten net į aikštę nepanašu, o transporto mazgas. Šalia yra transporto žiedas, stovėjimo aikštelė, kokia čia aikštė - juk net jos ribų neišeitų nubrėžti", - pasipiktinimo neslėpė E.Rydzikas. Anot jo, čia - savivaldybės reikalas, ir ne klebonui šią problemą derėtų spręsti.

Savivaldybės atstovai "15min" tikino minėtą informacinę lentelę matę senokai. "Žinokit, tikrai seniai mačiau tą lentelę, bet artimiausiomis dienomis būtinai užsuksiu pažiūrėt, kaip ji atrodo", - žadėjo Vilniaus savivaldybės Miesto estetikos poskyrio vedėja Beatričė Raguotienė.

Anot jos, jau keletą metų yra planuojama šalia Šv. Petro ir Povilo bažnyčios pastatyti paminklą, kuris įamžintų Jono Pauliaus II viešnagę Vilniuje, tačiau pirmiau reikia sutvarkyti tos vietos infrastruktūrą, o tam trūksta lėšų.

"Jeigu sutvarkytume transporto žiedą - įrengtume požemines perėjas ir išspręstume automobilių stovėjimo aikštelės problemą, Jono Pauliaus II aikštė būtų didesnė netgi už Rotušės. Organizavome uždarą konkursą minėtai vietai pakeisti, tačiau sumanymų įgyvendinimas atsirėmė į finansų stoką", - pasakojo B.Raguotienė.

Informacinė lenta prie Šv. Petro ir Povilo bažnyčios pastatyta neatsitiktinai, nes vizito Lietuvoje metu 1993-iaisiais Jonas Paulius II lankėsi šioje bažnyčioje. Pasak savivaldybės atstovės, kol kas keisti lentelės nėra prasmės, nes pirmiausiai reikia praplėsti aikštės ribas. Kada būtų galima tikėtis pokyčių, Miesto estetikos poskyrio vedėja vakar negalėjo pasakyti.