Vilniaus miesto savivaldybė informavo, kad gruodžio 24-26 dienomis autobusai ir troleibusai dirbs sekmadienio grafiku, tačiau naktiniai autobusai ir per Kalėdas, ir naujametinę naktį kursuos įprastu tvarkaraščiu.

Maršrutiniais mikroautobusais po Vilnių keleivius vežiojančios bendrovės „Olegas ir sūnus" direktorius Olegas Radionovas DELFI sakė, kad mikroautobusai taip pat važinės sekmadienio grafiku. Jo teigimu, kitos bendrovės elgsis greičiausiai taip pat.

„Tų srautų nebus, žmonės į darbus nevažiuos", – sakė jis.

Taksi dirbs intensyviai

Taksi paslaugų teikėjų asociacijos prezidentas Robertas Brazys DELFI sakė, kad taksi bendrovės daugiau nei įprastai keleivių tikisi antrąją Kalėdų dieną. Tam ruošiamasi ir tikimasi, tad į gatves šventiniu laikotarpiu išvažiuos daugiau taksi automobilių nei įprastai.

„Galbūt bus sunku prisiskambinti, bet vairuotojai tikrai dirbs", – tvirtino pašnekovas.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Viešojo transporto poskyrio vedėjas Kastytis Lubys DELFI patvirtino, kad beveik visos iš 54 sostinėje veikiančių taksi bendrovių pranešė šventiniu laikotarpiu branginsiančios savo paslaugas.

„Telefonu iškviesto taksi vyraujantis įkainis yra 3 Lt/km, o pagauto gatvėje – 5-7 Lt/km ", – sakė jis.

Įprastomis dienomis vienas kilometras taksi kainuoja maždaug litu pigiau – apie 2 Lt/km.

Per Kūčias Kaune veš ilgiau

Šv. Kūčių vakarą viešojo transporto darbo laikas pratęstas atsižvelgiant į tai, kad pirmadienio vakarą vyks vėlyvosios Bernelių mišios.

„Viešasis transportas kursuos maždaug iki vidurnakčio ir šiek tiek ilgiau. Tai padaryta pasitarus su Kurija ir atsižvelgiant iki kada vyks vėlyvosios mišios, kad žmonės galėtų grįžti namo", – DELFI sakė Kauno savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Per Šv. Kalėdas Kauno viešasis transportas kursuos šventinių dienų grafiku.

„Jau trečius metus naujametinę naktį autobusai ir troleibusai važiuos visą naktį. Tai pasiteisina, nes žmonės naudojasi viešojo transporto paslaugomis – naujametinę naktį išsikviesti taksi būna problematiška", – tikino P. Keras.

Kauno savivaldybė ragina ir maršrutinius taksi kursuoti ilgiau nei įprastai, tačiau kol kas atsakymų iš privačių bendrovių nėra gauta.

„Tai yra privačios bendrovės ir mes vienašališkai pratęsti darbo laiko negalime. Jei jie bus geranoriški tai į mūsų raginimus atsižvelgs", – sakė P. Keras.

Kauno miesto savivaldybė žinių, kad per šventes brangs taksi, neturi. Šiuo metu vidutiniškai kilometras važiuoti taksi laikinojoje sostinėje kainuoja 2,20 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją