Keturių automobilių suaugusiųjų saugumas buvo įvertintas penkiomis žvaigždutėmis iš tiek pat galimų.

Penkias žvaigždutes už suaugusiųjų apsaugą surinko „Mazda 2“, Mercedes C klasė“, „Renault Laguna“ ir „Volvo V70“. Taškais atitinkamai rezultatas būtų toks: 34, 36, 36 ir 34 iš 37 galimų. „Euro NCAP“ ekspertai pažymi, kad „Renault Laguna“ būtų įvertinta maksimaliai (37 taškai), tačiau šoninio testo metu po smūgio atsidarė galinės durys. Būtent dėl to automobilis neteko 1 taško.

„Daihatsu Materia“ ir „Honda Civic“ surinko po keturias žvaigždutes arba atitinkamai 27 ir 32 taškus.

Už vaikų apsaugą nė vienas automobilis nebuvo įvertintas maksimaliai – penkiomis žvaigždutėmis. Tačiau po keturias žvaigždutes surinko „Mazda 2“, „Honda Civic“, „Renault Laguna“ ir „Volvo V70“. Taškais šis rezultatas atitinkamai būtų toks: 34, 39, 41 ir 41 iš maksimaliai galimų 48. „Daihatsu Materia“ ir „Mercedes C klasė“ šio testo dalyje surinko po 3 žvaigždutes arba atitinkamai po 33 ir 32 taškus.

Už pėsčiųjų apsaugą vienintelis „Honda Civic“ buvo įvertintas trimis žvaigždutėmis iš keturių galimų. Taškais šis rezultatas būtų toks: 24 iš 27. Visų kitų penkių automobilių pėsčiųjų apsauga įvertinta dviejomis žvaigždutėmis. Taškais rezultatas būtų toks: „Daihatsu Materia“ – 16, „Mazda 2“ – 18, „Mercedes C klasė“ – 11, „Renault Laguna“ – 10 ir „Volvo V70“ – 16.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją