UAB „Juntė“ savininko velžiečio J.Vancevičiaus konfliktas su rajono Savivaldybe tęsiasi nebe pirmus metus. Ramygalos kryptį aptarnaujantis velžietis jau anksčiau piktinosi Savivaldybe, kad jam nemokamos kompensacijos, susijusios su lengvatiniu keleiviu vežimu, tačiau jo buvo parašoma pateikti reikiamus dokumentus. Nepasiekus kompromiso J.Vancevičius padarė kryžių su užrašu „Viešpatie, apšviesk V.Žiurliui protą, nes jis nežino, ką daro“ ir grasinosi jį nuvežti į Kryžių kalną, tačiau savo pažadų netęsėjo.

Praėjusią savaitę į Velžį pas J.Vancevičių nuvykusi rajono Savivaldybės komisija ir paprašiusi grąžinti vežėjo licencijas buvo ne itin maloniai išprašyta iš kiemo. Verslininkas pareiškė, kad jo advokatas išvykęs ir be jo nesileisiantis į kalbas.

Laukia du teismai

Pats „Panevėžio balso“ užkalbintas J.Vancevičius ir pradžių pareiškė, kad sugedo autobusai, nebeturintis kuo važiuoti, bankrutuojantis. Tačiau tuojau pat žodžio kišenėje neieškantis velžietis pareiškė, kad taškas šioje istorijoje dar nepadėtas.

Anot jo, Apygardos administraciniame teisme dar bus nagrinėjama byla dėl neva neteisėto Savivaldybės Keleivinio kelių transporto komisijos sprendimo bei ieškinys Savivaldybei dėl atsisakymo mokėti kompensacijas dėl išlaidų, susijusių su lengvatiniu keleivių vežimu. J.Vancevičius sakė, kad licencijos iš jo atimtos neva dėl finansinio nepajėgumo, tačiau tam buvo pateisinamų priežasčių - sugedo autobusai. Verslininkas teigė, kad prie jo buvo pradėta priekabiauti pateikus nepagrįstus reikalavimus, dėl galimo dokumentų klastojimo jis buvo apskųstas Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai. Įtarimai nepasitvirtino.

Kryžiaus nebeveš

„Penktadienį vyko vežėjų konkursas, tačiau jame negalėjau dalyvauti, - aiškino J.Vancevičius. - Buvo iškelti reikalavimai, kad maršrutą aptarnaujantis vežėjas turėtų keturis ne senesnius kaip 20 metų autobusus. Aš turiu tik vieną 19 metų senumo autobusą, kitų amžius - iki 30 metų. Kaip galiu atnaujinti parką, kai lygiai tokiais pat autobusais iš Krekenavos krypties per dieną surenkama 500 litų, o aš važiuodamas į Mikėnus per mėnesį surenku 300 litų. Todėl į Krekenavą važinėti pretendavo šeši vežėjai, į Ramygalą - nė vieno“.

J.Vancevičius sakė kol kas neapsisprendęs, ką darysiantis dėl licencijų panaikinimo, tačiau tikino kryžiaus į Kryžių kalną nebevešiantis. Jis lauksiąs teismų sprendimų ir tik tada priimsiantis kokias nors išvadas.

Sutiko tik Panevėžio autobusų parkas

Savivaldybės administracijos direktorius Vitalijus Žiurlys patvirtino, kad praėjusią savaitę į Velžį licencijų paimti nuvažiavusi komisija buvo išvaryta iš kiemo, o vakar J.Vancevičius pats atvežęs licencijas į Savivaldybę.

„Jis pats savanoriškai atsisakė aptarnauti maršrutą ir atėjęs į Savivaldybę numetė dokumentus, - aiškino V.Žiurlys. - Jis pareiškė, kad sugedo autobusai, neturintis pinigų, todėl nebevažiuosiantis. Jis pats pažeidė sutarties sąlygas, nes pagal jas, sugedus transportui, jį turi pakeisti kitas autobusas. Gerą savaitę nebuvo vežami mokiniai, kiti keleiviai, todėl buvo kilęs skandalas.“

Pasiteiravus, kas dabar aptarnauja anksčiau J.Vancevičiui priskirta maršrutą, V.Žiurlys neslėpė, kad prikalbinti pavyko tik Panevėžio autobuso parką. Kiti vežėjai jo atsisakė.