Kiekvienoje iš šalių Lenkijos koncernas planuoja turėti maždaug po 100 nuosavų degalinių – dalį jų ketina statyti, kitas – pirkti jau veikiančias.

Degalinių operatoriai pripažįsta, kad yra kalbėjęsi su Lenkijos koncerno atstovais, tačiau tikina konkrečių pasiūlymų dar negavę.

Naftos produktais prekiaujančių įmonių asociacijos prezidentas Mindaugas Palijanskas apie derybas su „PKN Orlen“ taip pat kalba labai atsargiai. „Rinkoje labai daug visokių paskalų. Faktas tas, kad lenkai žvalgosi Lietuvoje. Su kuo jie kalbėjosi ir ką siūlė, tai jau verslininkų reikalas. „PKN Orlen“ tikrai žada plėstis. Tai komerciškai naudinga. Tą patį planavo daryti ir ankstesni „Mažeikių naftos“ savininkai – bendrovė „Wiliams“, – teigė M. Palijanskas.

Dar praėjusį mėnesį Lenkijos naftos koncernui paskelbus apie ketinimus pirkti degalines Lietuvoje, Rusijos koncernas „Lukoil“ atsakė tuo pačiu. Rusai ketina investuoti 83 mln. litų ir išpirkti su „Lukoil“ ženklu Lietuvoje veikiančių degalinių nuosavybę.

Lietuvoje per „Mažeikių naftą“ Lenkijos koncernui priklauso 27 degalinės „Ventus“, kurios užima apie 3 proc. šalies rinkos.