Lietuvos susisiekimo ministerijos duomenimis daugiausia žmonių eismo įvykiuose žūsta lapkričio mėnesį. Nemaža dalis nelaimių įvyksta dėl staiga pasikeitusių oro sąlygų ir techniškai žiemai neparuoštų automobilių.

Iškritus pirmajam sniegui kasmet draudiminių įvykių padaugėja 15-20 proc. Draudikai perspėja, kad laiku nepasikeitus vasarinių padangų vairuotojai gali sulaukti baudos ne tik iš policijos pareigūnų, bet ir įvykus avarijai – nemalonios žinios iš draudimo bendrovės.

Kelių eismo taisyklės numato, kad nuo lapkričio 10-osios iki balandžio 1-os dienos lengvieji automobiliai, negali būti eksploatuojami su vasarinėmis padangomis.

„Jeigu Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai nustato, kad avarijos, kurios metu buvo apgadintas automobilis, priežastis yra netinkamos padangos – draudimo bendrovė gali atsisakyti atlyginti tokią žalą. Šiuo atveju transporto priemonė traktuojama, kaip techniškai netvarkinga. Pagal draudimo taisykles, avarijos, kurios priežastis – techniškai netvarkingas automobilis, kaltininkui draudimo išmokama gali būti nemokama“, - sakė draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ draudimo departamento vadovas Audrius Pilčicas.

Pasak jo, kai avarijos priežastis nėra susijusi su vasarinėmis padangomis ar stabdymu, draudimo bendrovės paprastai būna geranoriškos ir padarytą žalą atlygina.

„Norėtųsi, jog gyventojai rūpintųsi savo automobilio technine būkle ir laiku pasikeistų padangas ne dėl policijos skiriamų baudų ar bijodami netekti draudimo išmokos. Turėtume sąmoningai suprasti, jog vasarai skirtos padangos jau esant +7°C sukietėja ir jų stabdymo kelias žymiai pailgėja. Dėl to važiuoti automobiliu pasidaro nesaugu“, - kalbėjo A. Pilčicas.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją