CIVITAS forume dalyvavo Europos Komisijos Transporto ir energetikos komisaras Jacques Barrot, pristatęs svarbiausią Europos Komisijos transporto dokumentą - Europos transporto žaliąją knygą.

CIVITAS forumas - tai pagrindinė 90-ies Europos miestų, įsipareigojusių įgyvendinti ir remti ambicingas švaraus miestų transporto strategijas ir iniciatyvas, metinė susitikimo vieta.

Forumo metu Lietuvos transporto, energetikos, aplinkosaugos ir kitų susijusių sričių atstovai pristatys savo paslaugas ir produkciją.

Europos Komisijos konferencijų kalendoriuje šis darnaus miestų transporto vystymo, krovinių paskirstymo ir alternatyvių judėjimo būdų propagavimo forumas pripažintas prestižiniu ir yra remiamas Europos Komisijos.

J.Barrot teigė, kad šiuo metu svarbiausia plėtoti ekologiškų transporto priemonių naudojimą. Paklaustas, ar Rytų Europos šalys gali tikėtis didesnės paramos vejantis vakarų šalių transporto lygį sakė, kad naujoms ES narėms ir taip skiriama pakankamai neženkli parama.

Kauno savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras sakė, kad šiuo metu daugiausiai nerimo kelia senas viešojo transporto parkas.Taip pat niekaip neprasideda troleibusų linijos į Šilainius tiesimo darbai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją