Savivaldybei apie 320 tūkstančių litų kainavęs laikinasis tiltas griaunamas dėl to, kad trukdo laivybai.

Klaipėdietė Ilona Mikalauskaitė dienraščiui sakė, kad vaikščioti miesto centre reikalinga begalinė kantrybė.

„Kai snigo, lijo, buvo slidu, žingsniavome per laikiną tiltą ir nesiskundėme. Matyt, miesto valdžia tuo pasinaudojo - uždarė tiltelį, o mums per dulkes ir akmenis tenka su aukštakulniais kasdien žingsniuoti tiesiai per statybinę aikštelę, - piktinosi moteris. - Kam svarbus mūsų saugumas? O kas bus, kai palis? Klamposime per tešlas?“

Galėjo tik paguosti

Išgirdęs apie klaipėdiečių patiriamus nepatogumus, Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus buvo nusiteikęs žaismingai.

„Niekur nėra parašyta, kad moterys būtinai su aukštakulniais turi vaikščioti, galima ir paprastesnius batelius avėti. Arba keisti maršrutą galima. Kodėl būtinai per statybas klampoti? Sveika penkiasdešimt metrų lanką padaryti, gryno oro įkvėpti, - juokėsi jis. - Kai gatvė remontuojama, nori nenori nepatogumų yra. Nieko, po mėnesiuko rūpesčių bus jau mažiau, o vėliau ir visai neliks.“

Bendrovės „Hidrostatyba“ Statybos direktoriaus pavaduotojas Arvydas Biesevičius dienraščiui teigė, kad šiuo metu jau neveikiantis laikinasis tiltelis bus visiškai nugriautas per dvi savaites.

Pasak jo, spalio vidurį iš tiltelio liks tik metalinės konstrukcijos po vandeniu, kurias vėliau taip pat ketinama nugriauti.