Akcijos sumanytojai siekia dar kartą priminti, kad gyvename nesaugiausioje eismo požiūriu Europos šalyje, ir pareikalauti, kad Seimas kuo skubiau priimtų įstatymus, kurie užtikrintų visų eismo dalyvių ir institucijų, atsakingų už saugų eismą, atsakomybę. Norima prisiminti žuvusiuosius Lietuvos keliuose ir priminti gyviesiems, kad už saugų eismą tiesiogiai atsakingas kiekvienas pilietis.

Į šventyklą panašios kompozicijos autorius - 38 metų vokietis, pasaulinio garso menininkas Janas Korbesas.

"Šią vasarą viešėdamas Lietuvoje pastebėjau keletą keistų dalykų: čia vairuotojai užvaldyti kažkokio nenusakomo poreikio arogantiškai demonstruoti savo galią ar gerovę. Tai verčia kai kuriuos lietuvius vairuoti pavojingai ir neapdairiai, nekreipti dėmesio į kitus eismo dalyvius", - sakė J.Korbesas.

Akcijos koordinatorius Evaldas Tamariūnas apgailestavo, kad pastaruoju metu vis daugiau vairuotojų nevengia sėsti prie vairo neblaivūs.

"Jie nesirūpina nei savimi, nei kitais eismo dalyviais. Neatsakingumas, besaikis girtavimas, alkoholio vartojimo kultūros nebuvimas - tai ydos, kurios mūsų valstybėje sukelia daug skausmo ir netekčių", - pabrėžė jis. Akcijoje dalyvauja įvairių religinių konfesijų atstovai.

Vairuotojams ir pėstiesiems Lietuva yra nesaugiausia šalis Europos Sąjungoje. Statistika negailestinga: pernai keliuose įvyko 6658 eismo nelaimės. Per jas 760 žmonių žuvo, 8334 buvo sužaloti.

Paskutinį rugsėjo sekmadienį 18 val. prie Seimo pamatysime visus eismo dalyvius: kelių policijos pareigūnus, ugniagesius gelbėtojus, greitosios pagalbos medikus, techninės tarnybos atstovus, Vyriausybės ir Seimo narius. Čia giedos choras "Jauna muzika", o 100 savanorių dalys žvakutes, kurias žmonės galės uždegti prie kompozicijos iš sumaitotų automobilių.