Tiesa, nors tiek „Ford Mondeo“, tiek „VW Tiguan“ už suaugusiųjų apsaugą buvo įvertinti penkiomis žvaigždutėmis, tačiau taškais šis rezultatas skiriasi. „Mondeo“ už suaugusiųjų saugumą surinko 35 taškus, kai tuo tarpu „Tiguan“ – 34. Daugiausiai už suaugusiųjų apsaugą „Euro NCAP“ šiuo metu skiria 37 taškus.

Už automobiliu keliaujančių vaikų saugumą abu testo dalyviai buvo įvertinti vienodai – keturiomis žvaigždžutėmis iš penkių galimų. Taškais šioje rungtyje jie taip pat surinko vienodą sumą – po 39 taškus iš 48 galimų. Už pėsčiųjų apsaugą tiek „Ford Mondeo“, tiek „VW Tiguan“ surinko po 2 žvaigždutes iš 4 galimų. Taškais atitinkamai būtų 18 ir 17 iš 27 galimų.

Kiti du teste dalyvavę automobiliai – tai „Hyundai i30“ ir „VW Caddy“. Šių dviejų automobilių saugumas žvaigždutėmis įvertintas vienodai, nors taškais – jis gerokai skiriasi. Už suaugusiųjų apsaugą jie surinko po 4 žvaigždutes (maks. – 5 žvaigždutės), už vaikų – po 3 (maks. – 5 žvaigždutės), o už pėsčiųjų – po 2 (maks. – 4 žvaigždutės).

Tiesa, vertinant taškais, visose rungtyse geriau pasirodė korėjiečių „Hyundai i30“. Už suaugusiųjų apsaugą jis buvo įvertintas 33 taškais (maks. – 37 taškai), už vaikų – 34 taškais (maks. – 48 taškai), o už pėsčiųjų – 14 taškų (maks. – 27 taškai). „VW Caddy“ atitinkamai surinko 27, 30 ir 13 taškų.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją