Netelpa maži laivai

Kauno vicemeras Rimantas Mikaitis teigė, kad kol kas konkreti vieta prieplaukai nenumatyta, tačiau vicemeras pabrėžė, kad netrukus iškils būtinybė statyti naują prieplauką.

„Specialistai pastebi, kad mažųjų laivų Kauno mariose daugėja geometrinės progresijos seka. Netrukus Jachtklubas ir „Romo uostas" nesugebės priimti visų norinčiųjų, todėl reikia pradėti kalbėti apie naujos prieplaukos įrengimą", - DELFI sakė R.Mikaitis.

Pirminiais duomenimis, naujoji prieplauka galėtų įsikurti ties Amaliais. Tačiau yra svarstomos ir kitos galimybės.

Reikalingas kempingas

R.Mikaičio teigimu, būtina galvoti apie Kauno marių kempingo įrengimą. Penktadienį pateiktas pasiūlymas kempingą įrengti ties Grabuciškėmis. Šiuo metu čia yra įrengta tik automobilių stovėjimo aikštelė.

„Kempingas gal būtų be stacionarių namelių, bet čia turėtų būti bent minimalūs patogumai. Reiktų įrengti tualetus, dušus, turėtų būti tiekiamas vanduo, elektra. Turėtų būti apsauga", - sakė R.Mikaitis.

Kauno mieste kol kas nėra įrengta nė vieno kempingo. Jau kelerius metus planuojama kempingą įrengti šalia Lampėdžių karjero, tačiau darbai šiuo metu yra užstrigę.

Siūlo drausti pramoninę žuvininkystę

Kauno vicemeras teigė, kad susitikimo metu buvo išreikšta nuomonė, kad pramoninė žuvininkystė Kauno mariose turėtų būti uždrausta.

Valdininkai mano, kad ėmusis tokių priemonių Kauno mariose padaugėtų pramoginės žvejybos mėgėjų.

„Mes galvojame siūlyti uždrausti verslinę žuvininkystę ir palikti tik pramoginę. Labai svarbu spręsti privažiavimo prie vandens ir parkavimo problemas. Jei žmonės pagautų daugiau žuvų tai padidėtų žmonių srautas, todėl privažiavimo ir parkavimo problemos taptų dar aktualesnės", - sakė R.Mikaitis.

Parko administracija apie planus nieko nežino

Kauno marių regioninio parko direktorė Nijolė Eidukaitienė tik iš DELFI sužinojo apie penktadienį vykusį laikinosios sostinės valdžios pasitarimą.

„Regioninio parko direkciją apie vykusį susitikimą ir numatomus planus informuosime raštu. Vėliau sėsime prie stalo ir kalbėsimės", - sakė R.Mikaitis .

N.Eidukaitienės teigimu, įrengti prieplauką ir kempingą Kauno marių pakrantėse yra galimybių, tačiau tam yra numatytos specialios zonos.

„Yra išskiriamos zonos kur galima statyti ir kur negalima. Kempingas turėtų būti statomas rekreacinėje urbanizuojamoje zonoje, o ne ten kur bus sugalvota. Toje pačioje zonoje būtų galima statyti ir prieplauką. Reikia žiūrėti, kur ši zona prieina prie vandens", - DELFI sakė N.Eidukaitienė.

Priimti pirminiai nutarimai bus pateikti svarstyti premjero sudarytai darbo grupei bei Kauno marių regioninio parko administracijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją