Savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus Miesto tvarkos ir priežiūros poskyrio vedėjas Rimantas Rutavičius sakė, kad per parą pakeičiama apie 20 sudaužytų stiklinių sienelių. „Kartą būdamas namuose pats mačiau, kaip keli vaikai pribėgę sviedė į pavėsinę kažkokį daiktą ir pabėgo, - pasakojo jis. – Savivaldybei jų remontas nieko nekainuoja, nes pagal sutartį kelis šimtus pavėsinių mieste prižiūri dvi reklamos agentūros - „Lagunta“ ir „JCDecaux Lietuva“.

Pasak vedėjo, kol kas nesvarstoma galimybė atsisakyti šių pavėsinių. „Gyventojai prašo pastatyti jų kuo daugiau, - aiškino jis. – Kol įmonės sutinka jas remontuoti už savo lėšas, kiti variantai nesvarstomi“. R.Rutavičius apgailestavo, kad policija dar nesučiupo nė vieno daužančio pavėsinių stiklus vandalo. „Kai keli žmonės buvo nubausti už indų ploviklio pylimą į fontanus, tokios išdaigos baigėsi. Todėl policininkai galėtų labiau pasistengti gaudydami ir stotelių niokotojus“, - mano jis.

„JCDecaux Lietuva“ projektų vadovas Eugenijus Šochas sakė, kad reklamos įmonė gauna didesnį pelną už parduodamą reklaminį stotelių pavėsinių plotą, nei patiria nuostolių jas remontuodama.