Kaip ir šeštus metus iš eilės pirmąją rugsėjo savaitę išvengti moksleivių aukų pirmadienį tartasi Vilniaus miesto savivaldybėje. Savivaldybės ir policijos atstovai teigė, kad iki rugsėjo ties mokyklomis bus naujai paženklintos 236 perėjos.

Šįmet gatvėse vėl diegiami įspėjamieji kauburėliai, kurie bus dažomi raudona ir balta spalvomis. Šįmet įrengus dar 10 kauburėlių, sostinėje jų bus pusšimtis. Vieno jų kaina - apie 5000 litų. „Manau, šioje vietoje taupyti nevertėtų. Kiek reikės lėšų saugiam eismui užtikrinti, tiek ir reikės skirti”, - tikino sostinės vicemeras Evaldas Lementauskas.

Kovos su prekyba alkoholiu

Savivaldybė tikino griežtai kovosianti su prekyba alkoholiu rugsėjo 1-ąją. DELFI primena, kad lapkritį Seimas pataisė Alkoholio kontrolės įstatymą ir uždraudė prekiauti alkoholiniais gėrimais rugsėjo 1 dieną. Draudimas galioja ne tik parduotuvėms, bet ir viešojo maitinimo įstaigoms.

Vilniaus Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Vytautas Černevičius užtikrino, kad, kaip ir pernai, perėjose budėsiančių policininkų pajėgų užteks. Pernai pirmąją rugsėjo savaitę dirbo 442 pareigūnai. Perėjose prie mokyklų kartu su pareigūnais budės ir vyresnieji moksleiviai. Jie bus „apginkluoti“ policininkų lazdelėmis ir aprengti specialiomis liemenėmis.

Mažiausiesiems eismo dalyviams bus dalijami atšvaitai. Policininkai mokyklose pirmokams skaitys saugaus eismo pamokas. Savivaldybė pasirūpins, kad šviesoforai prieš rugsėjo 1-ąją būtų dažniau plaunami.

Bendrovė „Lietuvos draudimas“ pranešė jau aštuntus metus organizuojanti akciją „Apsaugok mane“. Visi sotinės moksleiviai specialiu geltono trikampio ženklu pažymėtose perėjose dvi pirmąsias rugsėjo savaites nuo nelaimingų atsitikimų bus apdrausti 10 tūkst. litų suma.

Planuojama, kad į vairuotojus per žiniasklaidą kreipsis sostinės meras Juozas Imbrasas. Apsaugoti kelyje reklamose prašys ir patys vaikai.

Tačiau savivaldybė pripažįsta iki rugsėjo pradžios nespėsianti užbaigti visų mokyklų remonto. „Darome viską, kad būtų baigta, tačiau yra mokyklų, kuriose tikrai bus vėluojama ir tie darbai bus pabaigti po rugsėjo 1-osios“, - teigė vicemeras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją