Automobilių kolona raitėsi jau gerokai prieš Palangos viaduką. Spūstis susidarė ir kelyje Kretinga - Palanga bei ties Šventąja. Poilsiautojai kurortus pasiekė judėdami vėžlio greičiu.

Spūstys ties įvažiavimu į Palangą ėmė didėti jau penktadienio popietę. Vasariški orai poilsiautojus viliojo ne tik į Palangą, bet ir į Šventąją. Aplink Kunigiškes esančius palapinių miestelius užgulė įspūdingos minios.

Kaip "15min" sakė Palangos miesto policijos komisariato budintis pareigūnas, policininkai nepajėgūs sumažinti spūsčių. "Savaitgaliais tiesiog sustipriname eismo priežiūrą. Mieste nuolat patruliuoja trimis ekipažais daugiau nei įprastomis savaitės dienomis", - teigė jis. Laimei, dėl susidariusių spūsčių eismo nelaimių nepadaugėjo. Iki šeštadienio popietės buvo užregistruotas tik vienas eismo įvykis.

"15min" žurnalistams teko stebėti, kaip susidarius 3-5 kilometrų ilgio spūstims, kai kurie įsigudrinę vairuotojai miestą skubėjo pasiekti išvažiuodami į skiriamąją eismo juostą, taip pažeisdami Kelių eismo taisykles.

Šeštadienį bendrovės „Smiltynės perkėla“ keltai į Nidą ir atgal perplukdė 5400 automobilių. Tai šios vasaros rekordas. Apie 12-15 valandą Klaipėdoje nusidriekė nemaža automobilių eilė. Vairuotojai joje turėjo laukti apie valandą.

„Mūsų keltai dirbo be jokio poilsio. Jau visą savaitę buvo juntama, kad daugėja važiuojančių į Neringą. Šeštadienį tiesiog vienu metu plūstelėjo automobiliai iš Vilniaus, Kauno ir kitų miestų. Sekmadienį taip pat nestinga automobilių. Džiugina tik tai, kad poilsiautojai namo pradėjo važiuoti nuo ryto. Tikimės, kad ypač didelių spūsčių pavyks išvengti“, – "Kauno dienai" teigė bendrovės vadovas Algirdas Žukauskas.

Į Neringą plūstelėjusių poilsiautojų savaitgalį laukė ir dar vienas išbandymas. Nidoje buvo sunku rasti nakvynei vietą.

„Apie valandą užtrukome, kol už 150 litų pavyko išsinuomoti nedidelį kambarį. Laisvų vietų beveik nėra. Žmonės tiesiog gatvėje prie viešbučių laukia, kol kažkas išsikraustys. Mums dar pasisekė“, – pasakojo į kurortą su žmona savaitgaliui atvykęs kaunietis Darius Semaška.

Nidoje šį savaitgalį vyko tradicinė tarptautinė Kuršių marių regata.