Augustavo gyventojai užsimoję blokuoti eismą tol, kol negaus vienareikšmio atsakymo iš Briuselio, kad aplinkkelio statyba nebus stabdoma ir nuo rugpjūčio 1 dienos darbai vyks pagal šalies Vyriausiosios kelių direkcijos nustatytą planą.

Europos Komisija draudžia statyti Augustavo aplinkkelį per saugomą teritoriją – Rospudos slėnį.

Blokados metu Visuomeninis aplinkkelio statybos rėmimo gyventojų komitetas rinks parašus po gyventojų kreipimusi tiesiai į Europos Komisijos pimininką Jose Manuelį Barrosą su prašymu nestabdyti aplinkkelio statybos.

Surengta sunkvežimių eismo blokada gyventojai nori įrodyti, kad dėl kelio modernizavimo stabdymo kenčia ne tik Augustavas, bet ir kaimyninės Baltijos šalys – Lietuva, Latvija ir Estija.

Nuo praėjusios savaitės Augustavo gyventojų sudarytos pilietinės sargybos patruliai saugo statybos vietą Rospudos slėnyje, kad į ją neprasiskverbtų kelio statybą siekiantys užblokuoti žalieji.

Lietuvos pasieniečiai prognozuoja, kad Augustavo aplinkkelio blokada gali sukelti neigiamų padarinių krovininių automobilių vairuotojams.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis sako, kad iš Lietuvos per Kalvarijų punktą į Europą vykstantys vairuotojai neturi kito pasirinkimo, nes šis punktas yra vienintelis, per kurį galima išvažiuoti į Vakarus.

Be to, savaitės pradžioje paprastai per Kalvarijos punktą išvykstančių krovininių automobilių srautai išauga.