Netrukus paaiškėjo, kad čia kaltas vietinio susisiekimo autobusas, iš kurio degalų bako ištekėjo dyzelinis kuras. Automobilių avarijų šįkart pavojingai slidžiame kelyje išvengta.

Apie 10 val. 30 min. policijos pareigūnai į incidento vietą iškvietė ugniagesius gelbėtojus. Pastarųjų atstovas spaudai Aurelijus Lukauskas teigė, kad viena autocisterna ir cheminiu gelbėjimo automobiliu atvykusiems pareigūnams teko specialiu sorbentu nuplauti apie kilometro ilgio ir maždaug pustrečio metro pločio Parodos gatvės ruožą. Prieš pat 13 val. autobuso gedimo padariniai jau buvo likviduoti – tirpalas išskaidė ir neutralizavo išsiliejusius naftos produktus.

Ugniagesių duomenimis, incidento kaltininkas – bendrovei „Kauno autobusai“ priklausantis autobusas „Dab Sil Keborg“.

Atvykę nuplauti slidžios kelio dangos, pareigūnai pastarojo jau neberado.

Prisistatyti nepanorę įmonės vairuotojai, vos tik sužinoję incidentą sukėlusio autobuso markę, negailėjo jam šiurkščių atsiliepimų: „Nesuvokiama, kaip tokie nevykę autobusai galėjo būti įsigyti vežioti keleivius mieste. Juk jų paskirtis – trumpi atstumai oro uostuose – nuo terminalo iki lėktuvo.

Tai jau nebe pirmas atvejis, kai jie pridaro problemų. Šių transporto priemonių specifika skiriasi nuo kitų, mat juose yra daugiau hidraulikos detalių, kurioms būtina speciali alyva. Būtent ji prieš kelerius metus buvo išbėgusi iš vieno tokio paties autobuso įkalnėje, vedančioje iš Vilijampolės į Šilainius.“

Dar vienas panašus, tačiau gerokai mažesnio masto incidentas vakar ryte įvyko ties Karaliaus Mindaugo prospekto ir Maironio gatvės sankirta.

Čia apie 10 val. „Renault Laguna“ automobilis atsitrenkė ir tiesiog palindo po nedidelio krovininio sunkvežimio „Volkswagen LT-35“ galine dalimi. Lengvojo automobilio vairuotojui prireikė skubios medikų pagalbos. Ugniagesiams gelbėtojams teko plauti ant kelio dangos išsiliejusius teršalus.