Lėktuvas CT-SW skrydžio ir techninėmis charakteristikomis yra vienas iš geriausių pasaulyje ultralengvųjų orlaivių. Lietuvoje šiuo metu tokių lėktuvų yra 6, artimiausiu metu dar tiek pat aviatoriai ketina įsigyti.

Skrendant rikiuotėje įveikti 1038 km vidutiniu 180 km/val. greičiu, kuro sąnaudos siekė apie 15 l per valandą. Skrydžio laikas 5 val. 48 min.

Penki dviviečiai ekipažai nusileido vėl Kaune, Aleksote. Lakūnai džiaugėsi, kad grupinis skrydis vyko sklandžiai ir nereikėjo nė vieno tarpinio tūpimo, o degalų bakuose dar liko.

Skrydį organizavo Liekio pilotų klubo „Alfa“ iš Kauno įkūrėjas – verslininkas lakūnas Dalius Liekis. Skrydis skirtas Daliaus tėčio Alfonso Liekio – vieno iš mažosios aviacijos pradininkų Lietuvoje – garbei bei seniausio Lietuvos aerodromo garsinimui.

Kas du metus vyksta A.Liekio pereinamosios taurės varžybos. 2008 metais planuojama organizuoti išplėstines taurės varžybas su šou elementais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją