„Nauja įranga pirmiausiai užtikrins daug aukštesnį skrydžių saugumo lygį – bus labai tiksliai nustatomos esamos meteorologinės sąlygos, greitai sudaromi pranešimai apie orus. Tokie pranešimai būtini pilotams, – sakė Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės vadas pulkininkas leitenantas Audronis Navickas. – Nauja įranga labai svarbi užtikrinant Lietuvos kaip priimančiosios šalies paramą Baltijos šalyse oro policijos misijoje dalyvaujantiems NATO naikintuvams, taip pat Lietuvos karinių orlaivių skrydžiams.“

Pagal projektą Šiaulių kariniame aerodrome bus įrengtos dvi meteorologines aikšteles, kuriose bus matuojama oro temperatūra, santykinė drėgmė, atmosferos slėgis, vėjo kryptis ir greitis. Naujoji įranga taip pat sugebės nustatyti matomumą, debesų aukštį, aptikti perkūniją, kontroliuos kilimo ir tūpimo tako paviršiaus būklę.

Už kariuomenės lėšas įsigyta ir Šiaulių kariniame aerodrome įrengta moderni įranga bus naudojama ne tik karinėms reikmėms – įrangos teikiamais meteorologiniais duomenimis naudosis ir Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, sudaranti orų prognozes visai Lietuvai. Naująja įranga gaunami duomenis taip pat bus panaudojami ir organizuojant civilinius skrydžius.

Planuojama, kad bendrovė „Fima“ naują įrangą Šiaulių kariniame aerodrome sumontuos iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją