Gavusi net 148 skundus iš 11 kaimų gyventojų, per kurių žemes turėjo būti nutiestas aplinkkelis, Vilniaus rajono taryba prieš kelias dienas atšaukė savo priimto sprendimo galiojimą, leidžiančio rengti kelio specialųjį planą. Parengti pietinio aplinkkelio specialųjį planą Vilniaus rajono taryba buvo leidusi 2005 metų kovą. Iki tol projektuotojai parengė net šešis aplinkkelio variantus.

Vilniaus rajono taryba, besiremdama gyventojų skundais, pasiliko teisę pasisakyti prieš ir dėl kitų dviejų jau anksčiau svarstytų aplinkkelio variantų.

Planuojama, kad aplinkkeliui tiesti prireiktų apie 300 hektarų Vilniaus rajono žemių, jo ilgis būtų beveik 20 kilometrų. Kelias kirstų 166 sklypus, kuriuos iš gyventojų buvo ketinama išpirkti.

Tuo tarpu Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos valdybos narys, UAB „Ober-Haus“ vadovas Vytas Zabilius sako, kad Vilniaus rajono sptrendimas ne tik stabdo industrijos vystymąsi, bet ir užkerta kelią gausesnėms užsienio investicijoms. Pasak jo, gyventojų, per kurių žemę turėjo būti tiesiamas aplinkkelis, įsitikinimai, kad jų sklypai yra labai brangūs – klaidingi ir neatitinka tikrovės.

„Dabar ši žemė tik ir tinka bulvėms sodinti ar rapsams sėti. Jei nebūtų sudaromos kliūtys aplinkkeliui tiesti, žemės rinkos vertė aplink šį kelią smarkiai išaugtų. Visų pirma, tos teritorijos taptų patrauklios logistikos centrų ar fabrikų statyboms. Tinkamai suformavus sklypus, atsirastų puiki galimybė į juos perkelti Vilniaus mieste įsikūrusias gamyklas,“ – išplatintame pranešime cituojamas V.Zabilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją