Vienkartinių bilietų kainą siūloma didinti iki 1,1 Lt (šiuo metu vienkartinis bilietas kainuoja 0,9 Lt). Beje, kolegijos nariai pasiūlė svarstyti dar aukštesnę 1,2 Lt kainą.

Labiausiai turėtų išaugti vienkartinių bilietų parduodamų troleibusuose ar autobusuose kaina – iki 1,5 lt.

Maršrutinių taksi paslaugų kainą planuojama didinti iki 2 Lt (1,5 Lt). Nuo 22 iki 5 val. vežėjai už bilietą galės prašyti maksimalios 3 Lt sumos. Tiesa, kol kas vežėjai Kaune vengia važinėti naktimis ir tik vieno, 22 maršruto taksi, kursuoja beveik iki vidurnakčio.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras teigia, kad didėjančias viešojo transporto bilietų kainas lemia didėjanti paslaugų savikaina.

„Šiais metais pervežimo kaštai išaugo 10 proc., o nuo 2004 metų, kai buvo patvirtinti dabartiniai tarifai, kaštai padidėjo daugiau nei 25 proc. Šiuose rodikliuose neatsispindi kiek miestui kainuoja naujų troleibusų ir autobusų įsigijimas, nes ši dalis dengiama subsidijomis. Jei brangsta paslaugos savikaina tiesiog teikiame svarstyti tarifo didinimo klausimą, nes atsirandančias papildomas sąnaudas reikia padengti", - sakė P.Keras.

Nuo rugpjūčio 1-os planuojama įdiegti ir elektroninius mėnesinius bilietus, kuriais būtų galima naudotis tiek troleibusuose, tiek autobusuose. Elektroninius bilietus bus galima papildyti panašiai kaip išankstinio mokėjimo mobiliojo telefono sąskaitą.

Planuojama, kad be nuolaidos mėnesinis bendras troleibusų ir autobusų elektroninis bilietas kainuos 48 Lt. Tai yra 2 Lt pigiau nei kainuos ne elektroninis mėnesinis bilietas.

Įdiegus elektroninio bilieto sistemą kontrolieriai bilietus tikrins specialiais prietaisais, į kurį įkišus bilietą matysis jo galiojimo laikas. Ateityje bus įdiegta ir vienkartinių elektroninių bilietų sistema.

Elektroninio bilieto sistemos įdiegimas Kauno miestui kainavo apie 1 mln. Lt. Tai yra 20 proc. visos reikalingos sumos. Likusios lėšos gautos iš ES.

Ketvirtadienį vyksiančiame Kauno miesto tarybos posėdyje tarybos nariai turės apsispręsti dėl viešojo transporto bilietų kainų didinimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją