Įmonės direktorius nubaustas remiantis Administracinių teisės pažeidimų kodeksu nusižengus vežėjo atsakomybei, už šį prasižengimą galima užsitraukti 1000-3000 Lt baudą.

„Keleivių pretenzijos buvo visiškai pagrįstos ir teko bausti vadovą, kadangi kitaip jau nebeišėjo", – DELFI penktadienį sakė Civilinės aviacijos administracijos direktorius Kęstutis Auryla.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius DELFI sakė, kad su kompanija siekiama susitarti taikiai ir artimiausioms varžyboms tikimasi išsiderėti mažesnę skrydžio kainą.

„Nesiruošiame kovoti teismuose. Lietuvoje to pasirinkimo bet kuriuo atveju didelio nėra, tai pyktis nėra prasmės. Žmonės pripažino savo klaidą ir, manau, kitą kartą skrisdami sutarsime dėl mažesnės kainos", – tvirtino jis.

Į Lietuvą sugrįžusi 5 val. ryto rinktinė teigė, kad aviakompanija ja Odesoje nesirūpino. Tuo tarpu „Aurela" situaciją tada komentavo priešingai.

„Aurela" iš viso nieko nedarė – mes sėdėjome ir laukėme", – DELFI anksčiau sakė L. Varanavičius.

Anot jo, 14–mečių futbolininkų rinktinę pamaitino federacija, o suaugusieji maistą oro uoste pirko patys.

LFF vadovas teigia, kad vis buvo sakoma, jog „lėktuvas išskris už 15 minučių", tačiau skrydis įvyko gerokai vėliau. Anot jo, „Aurelos" vadovui prisiskambinti pavyko tik po 20-to skambučio. Paskambinęs L. Varanavičius aviakompanijos vadovo sako prašęs atsiųsti kitą orlaivį, o ne remontuoti sugedusį.

„Kai pradėjome kelti ultimatumus, jie mums atsiuntė lėktuvą", – teigė L. Varanavičius.

„Lietuvoje faktiškai nėra iš ko rinktis, esame toks užkampis aviacijos prasme, jog jokia normali aviakompanija neskrenda į Ukrainą, o mūsų lietuviškos kompanijos užkrautos turkiškais ir Egipto skrydžiais, kad net neturi laisvų lėktuvų tiems reikalams", – tada skundėsi L. Varanavičius.

Tuo tarpu aviakompanijos vadovas Valdas Barakauskas DELFI tuomet tvirtino, kad jis pats asmeniškai su L. Varanavičiumi ir rinktinių direktoriumi Robertu Tautkumi kalbėjo kokius 5 kartus ir informavo apie situaciją, o papildomą lėktuvą išsiuntė pati bendrovė ir tai buvo padaryta ne LFF prašymu.

„Išsiuntėme kitą lėktuvą parvežti futbolo rinktinės, kartu išsiuntėme savo inžinierius ir technikus sugedusio lėktuvo remontui. Ką reiškia „jų prašymu"? Tai mūsų noru ir gera valia buvo išsiųstas lėktuvas, mes rūpinomės jais, o ne jie mumis", – tikino V. Barakauskas.

„Aurelos" vadovas sakė, kad naktį maitinimu pasirūpinti neįmanoma, tačiau įmonė paprašiusi, kad būtų atidarytas Odesos oro uosto bufetas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją