Gamintojai praneša, kad automobilis yra 4,69 m ilgio. Tai beveik 10 cm daugiau už šiuo metu parduodamą antros kartos „Laguna“ hečbeką. Koks yra naujo automobilio plotis ir aukštis - nepranešama. Prancūzai taip pat skelbia, kad naujoji „Laguna“ už dabar parduodamą bus 15 kg lengvesnė.

Pradžioje naująją „Laguna“ bus galima rinktis su vienu iš šešių variklių. Tai bus du benzininiai (2,0 l 145 AG ir 2,0 l 170 AG) bei keturi dyzeliniai (1,5 l 110 AG, 2,0 l 130 AG, 2,0 l 150 AG ir 2,0 l 175 AG). Vėliau gamintojai žada papildyti variklių gamą. Beje, priklausomai nuo variklio automobilis bus komplektuojamas su mechanine arba automatine šešių pavarų greičių dėže.

Prancūzai giriasi, kad naujoji „Renault Laguna“ papuls į geriausių savo klasės automobilių trejetuką. Jie teigia, kad ypatingai pagerintas naujo automobilio valdymas, stabdžiai, garso izoliacija bei bendras važiavimo komfortas. Ar tai tiesa, kol kas sunku pasakyti. Kita vertus, bandymų metu net 120 „Renault Laguna“ automobilių nuvažiavo per 6 milijonus km. Automobiliai buvo bandomi Argentinoje, Rusijoje, Malaizijoje ir Australijoje.

Ypatingą dėmesį gamintojai skyrė ir naujo automobilio saugumui – ypač šoniniam saugumui pagerinti. Pavyzdžiui, trečiosios kartos „Laguna“ turės dvigubas šonines oro pagalves, kurios saugos krūtinės ląstą ir dubenį. Beje, antroji „Renault Laguna“ tapo pirmuoju automobiliu „Euro NCAP“ saugumo testuose surinkusiu penkias žvaigždutes.

Todėl tikėta, kad naujoji „Laguna“ gali tapti pirmuoju automobiliu „Euro NCAP“ saugumo testuose surinksiančiu šešias žvaigždutes. Juo labiau, kad pati „Euro NCAP“ organizacija kalba, kad pastaruoju metu vis daugiau automobilių surenka maksimalius balus, o esanti penkių žvaigždučių sistema jau pasiekė savo galimybių ribas.

Naujos „Renault Laguna“ debiutas įvyks šių metų rugsėjį Frankfurto (Vokietija) automobilių parodoje. Netrukus po to, spalį, pirmieji automobiliai pasieks prekybos sales. Kokia bus automobilio kaina neskelbiama. Šiuo metu parduodama antrosios kartos „Laguna“ kaina prasideda nuo 60 000 Lt.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją