Be to, rugsėjo 1-7 dienomis vairuotojai ir dienos metu privalės važiuoti su įjungtomis artimosiomis šviesomis, kaip reikalauja kelių eismo taisyklės.

Policija bei Švietimo ir mokslo ministerija policininkus ir švietimo darbuotojus ragina glaudžiai bendradarbiauti užtikrinant vaikų saugumą.

Per 7 šių metų mėnesius autoavarijose žuvo 35 ir buvo sužaloti 892 vaikai iki 18 metų.

Palyginti su 2001 metų tuo pačiu laikotarpiu, žuvusių vaikų skaičius padidėjo 25 proc., sužalotų - 13,2 proc. Pernai per 7 mėnesius žuvo 28 vaikai, dar 788 buvo sužaloti.

Pareigūnai sako, kad beveik pusė visų sužalotų ir žuvusių vaikų nukentėjo dėl nedrausmingo savo elgesio ir neatsargumo.

Mokslo metų pradžioje vaikai dažniausiai nukenčia žaisdami prie savo namų po pamokų, kelyje tarp mokyklos ir namų. Rugsėjo ir spalio mėnesiais padaugėja autoavarijų pėsčiųjų perėjose. Vyresniųjų klasių mokiniai dažnai nukenčia važiuodami su teisės vairuoti neturinčiais, neblaiviais, nedrausmingais ir nepatyrusiais jaunais vairuotojais.

Mokytojų pareigūnai prašo kartu su tėvais parinkti pradinių klasių mokiniams saugius maršrutus į mokyklą ir atgal į namus, rekomenduoti pirmųjų klasių mokinių tėvams bent pirmosiomis mokslo metų dienomis palydėti savo vaikus į mokyklą ir pamokyti saugiai elgtis gatvėse bei keliuose.

Pedagogų taip pat prašoma pasirūpinti, kad eidami tamsoje, mokiniai prisisegtų atšvaitus, dėvėtų šviesą atspindinčius drabužius ir kuprines.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją