„Mažeikių naftos“ atstovas Mindaugas Voldemaras DELFI sakė negalintis pasakyti, kokių benzino kainų reikėtų tikėtis per keturias laisvas dienas Lietuvoje, tai esą priklauso nuo pasaulinių kainų.

„Niekas neaišku, sunku pasakyti, kas nutiks. Labai tikimės, kad nebekils“, – DELFI sakė bendrovės „Lietuva Statoil” Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas.

AB „Ventus-Nafta” generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Žilėnas taip pat DELFI sakė nedrįstantis prognozuoti, kokios bus mažmeninės benzino kainos savaitgalį.

„Kainos kasdien keičiasi priklausomai nuo didmeninių kainų, o kadangi neaišku, jos kils ar kris, tai negaliu atsakyti, kas bus pirmadienį ar antradienį“, – sakė jis.

Naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Mindaugas Palijanskas dienraščiui „Kauno diena“ sakė, kad benzinas brangsta kiekvieną pavasarį, nes didėja jo poreikis rinkoje ir tai dažniausiai tęsiasi iki vasaros pabaigos.

Taip nutiko ir pernai – rugpjūtį degalų kainos buvusios maždaug tokios kaip dabar, o rudeniop pradėjo mažėti.

Šių metų sausį „Mažeikių naftos“ prekybos namai toną populiariausio 95 markės benzino pardavinėjo už 3395,58 Lt, o šiandien jo tona kainavo beveik 600 Lt daugiau – 3977,24 Lt.

Anot M. Voldemaro, didmeninių kainų svyravimus lemia pasaulinė degalų kaina, į kurią atsižvelgiant ir yra nustatoma didmeninė kaina Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją