Naujuoju keliu nuo Zarasų gatvės leidžiantis Aušros Vartų gatvės link, platus keturių juostų kelias ima staigiai siaurėti, o ties apleistu namu, dešinėje, viena eismo juosta visai išnyksta.

Nelieka šioje vietoje ir šaligatvio, tad pavojingą kelio atkarpą pėstiesiems tenka praeiti važiuojamąja dalimi.

Paklausti, kaip vertina tokią situaciją, sostinės Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai teigė, kad toks gatvės susiaurėjimas "eismo saugumo situacijos nepagerino". Laimei, rimtesnių eismo įvykių šioje kelio atkarpoje neužfiksuota.

Tačiau eismo sąlygos šiame kelio ruože netrukus turėtų pasikeisti. Kaip "15min" sakė savivaldybės Teisės departamento direktorius Jovitas Elzbergas, po ilgų savivaldybės derybų su vilniečiu verslininku Milvydu Juškausku, jam priklausantis apgriuvęs pastatas bus nugriautas, o kelias išplatintas.

Ilgainiui bus sutvarkyta ir privačios teritorijos vartais užsibaigianti K.Vanagėlio gatvė.

Kaip sakė Teisės departamento direktorius, piniginės kompensacijos už nugriautą namą verslininkas M.Juškauskas negaus. "Pinigai jam nebus mokami, kaip kompensaciją jis gaus keliasdešimt arų žemės šalia", - sakė J.Elzbergas.

Pasak jo, nugriovus namą, bus pabaigta tiesti gatvė. Kada prasidės gatvės tiesimo darbai, J.Elzbergas prognozuoti nesiėmė. "Prireiks dar kokių poros mėnesių, kol sutvarkysime visus teisinius reikalus", - sakė savivaldybės atstovas.

Apie jau seniai besitęsiančias derybas su vilniečiu M.Juškausku Teisės departamento direktorius J.Elzbergas kalbėjo nenoriai. "Nenoriu detalizuoti. Tačiau tartis buvo nelengva", - teigė Teisės departamento direktorius.

Pats sklypo ir šalia kelio esančių pastatų savininkas M.Juškauskas patvirtino, kad kelio statyboms trukdanti namo dalis bus nugriauta. "Garbė senajai miesto tarybai, dar spėjusiai patvirtinti detalųjį planą, kuriame dalis mano žemės sklypo atitenka visuomenės reikmėms, man tokį pat sklypą skyrė šalia", - sakė M.Juškauskas.

Apgriuvusį, nugriauti ketinamą pastatą, M.Juškauskas sakė padovanojęs savivaldybei ir vilniečiams. "Kai pradėjo šitą klausimą spręsti politikai, o ne skyrių vedėjai, viskas ir išsisprendė", - apie derybas su savivaldybe kalbėjo M.Juškauskas.

Paklaustas, ar tiesa, kad už šį pastatą anksčiau jis buvo paprašęs didelės piniginės kompensacijos, verslininkas iš pradžių tai paneigė, sakydamas, kad žurnalistams reikėjo skandalo. Paskui paaiškino, kad kartą juokais buvo paprašyta kompensacijos.

Nors verslininkas sakė, kad dėl namo ir sklypo dabar nėra jokių problemų, vėliau paaiškėjo, kad problemų vis dėlto yra. "Aš nieko nekaltinu. Nors tiesdami kelią jie panaikino iki namo ėjusią geležinkelio atšaką, ėmė čia buldozeriai važiuoti, pastatai degti. Už tai nė cento man nesumokėjo", - pasakojo M.Juškauskas.

Šiuo metu verslininkas sakė baiminantis dėl kitų dalykų. "Laukiu, kada savivaldybė ateis ir pareikš norą nusigriauti tą apgriuvusį namą. Tačiau įdomu, ar šitą nugriovus, neims griūti didžiojo pastato siena. Neaišku, kas ir kaip tą namą griaus ir kas užlygins išgriautą vietą", - svarstė M.Juškauskas.

Kaip sakė vilnietis, su savivaldybe jis dar nesikalbėjo dėl K.Vanagėlio gatvėje esančių garažų. Jie taip pat priklauso verslinkui.

M.Juškausko teigimu, pagal detalųjį planą, šalia geležinkelio ir kelio einantis pastatas patenka į apsaugos zoną, kurioje negali būti gyvenamosios paskirties pastatų. Pasak jo, tokioje zonoje gali būti tik komercinės paskirties objektai.

Verslininkas sakė dar nenusprendęs, ką darys su likusiu namu. Šiuo metu jame glaudžiasi benamiai, kurių M.Juškauskas teigė į gatvę nevarantis.