Neringos meras Vigantas Giedraitis teigė davęs nurodymą įvertinti, kiek juridinių asmenų transporto kėlimo keltais apmokestinimas turės įtakos pragyvenimo kurorte brangimui.

Jis teigė, kad dėl kelto Neringoje kils automobilių kuro kainos, brangs šildymas, nes specialiais keltų reisais, kurie kainuoja 600 litų, katilinei gabenamos dujos. Taip pat brangs ir šiukšlių išvežimas. Jas, įrengus regioninį sąvartyną, reikės vežti į Dumpius.

Teigdamas, kad keltas turėtų būti traktuojamas kaip krašto kelias, V.Giedraitis prognozavo, kad bus grįžtama prie tilto į Kuršių neriją idėjos. Meras mano, kad neringiškiai protestuos, o tvirtinant įstatymą delegacijos vyks į Vilnių.

Iki šiol verslininkai, kaip ir Kuršių nerijos gyventojai, už kėlimąsi keltu nemokėjo. Tokia lengvata iš viso naudojosi 142 Kuršių nerijoje registruoti juridiniai asmenys, kurie turėjo 508 automobilius.

Smiltynės perkėla yra įdiegusi kompiuterinę apskaitos sistemą, kuri parodė, kad vien kovą nerijos verslininkų kėlimasis keltais per Kuršių marias būtų kainavęs 68 tūkst. litų.

Apmokestinti verslininkų kėlimąsi keltais nuspręsta todėl, kad prasidėjo piktnaudžiavimai.

Nemaža dalis Klaipėdos ir kitų šalies vietovių verslininkų Kuršių nerijoje daugiabučiuose pradėjo registruoti įmones, klubus ar būstines, kad galėtų naudotis kėlimo lengvata.