Transporto priemonių draudimo nuo vagysčių, avarijų ir nelaimingų atsitikimų (CASCO) tarifus gegužės mėnesį vidutiniškai 20 proc. padidino "Sampo" grupei priklausantis "IF draudimas", pernai siūlęs apsidrausti automobilius pigiau ir kiek geresnėm sąlygom nei rinkos senbuviai.

"Priežastis viena - tais tarifais drausti buvo nepelninga",- sakė "If draudimo" vyriausiasis transporto draudimo ekspertas Mindaugas Baranauskas. Anot jo, naujų automobilių draudimo tarifas pakilo vidutiniškai 5 proc., o panaudotus automobilius drausti tapo 15-20 proc. brangiau.

"If draudimas" įvedė ir privalomą frančizę, taigi tam tikrą dalį patirtų nuostolių klientas dabar dengs pats.

Nuolat keičiasi ir signalizacijos lygio reikalavimai. Anksčiau brangi I lygio signalizacija su palydovinio sekimo sistema buvo privaloma tik prabangiems automobiliams, pavyzdžiui, E klasės "Mercedes-Benz" ar 5 klasės BMW, o nuo metų pradžios ši signalizacija jau privaloma ir labiausiai vagiamiems žemesnės klasės automobiliams - "Volkswagen Bora" bei "Volkswagen Passat".

M.Baranauskas nepaneigė, kad kartais iš viso atsisakoma drausti automobilius. "Draudžiame tiems klientams, kuriuos mes pažįstam. Pagal draudimo įstatymą, mes neprivalom komentuoti, kodėl atsisakome drausti", teigė jis.

"Lietuvos draudimas" transporto priemonių draudimo tarifus pakeitė nuo liepos 15 dienos. Įmonės ne gyvybės draudimo departamento direktorius Gintaras Markevičius buvo linkęs įvykusius pakitimus vadinti tarifų perbalansavimu, bet pripažino, kad draudimo kainos vilkikams, kai kurių rūšių lengviesiems automobiliams pakilo.

"Nuostolingumas buvo didesnis nei tikėtasi,todėl ir buvo padaryta atitinkama tarifų korekcija", - sakė G.Markevičius. Anot jo, vidutinis kainų pakilimas buvo nedidelis, bet prabangių automobilių draudimas pabrango nuo 5 iki 15 procentų.

"Lietuvos draudimas" miestuose registruotus automobilius draudžia su frančize, kuri bus privaloma ir naujiems bendrovės klientams. "Prognozuočiau, kad po metų kitų frančizė rinkoje bus privaloma",- sakė G.Markevičius.

"Ergo Lietuva" taip pat patvirtino naujus transporto priemonių draudimo tarifus, kurie įsigalios nuo rugpjūčio 15 dienos. Bus pradėta taikyti ir privaloma frančizė.

"Ergo Lietuva" transporto draudimo skyriaus vadovas Audrius Pilčicas sakė, kad visų kategorijų transporto priemonių draudimas brangs. "Vidutiniškai tarifai gali padidėti 5-7%", - teigė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją