Kaip DELFI sakė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius, sugedo lėktuvo, kuriuo turėjo skristi rinktinė, važiuoklė. Kol buvo atsiųstas kitas lėktuvas, sportininkams 3,5 val. teko praleisti Odesos oro uoste.

Planavę išskristi pusę dvyliktos, futbolininkai į Lietuvą pajudėjo 3 nakties. „Aurela“ iš viso nieko nedarė – mes sėdėjome ir laukėme“, - sakė L. Varanavičius. Anot jo, 14–mečių futbolininkų rinktinę pamaitino LFF, o suaugusieji maistą oro uoste pirko patys.

LFF vadovas teigia, kad vis buvo sakoma, jog „lėktuvas išskris už 15 minučių“, tačiau skrydis įvyko gerokai vėliau. Anot jo, „Aurelos“ vadovui prisiskambinti pavyko tik po 20–to skambučio. Paskambinęs L. Varanavičius aviakompanijos vadovo sako prašęs atsiųsti kitą orlaivį, o ne remontuoti sugedusį. „Kai pradėjome kelti ultimatumus, jie mums atsiuntė lėktuvą“, - teigė L. Varanavičius.

„Labai įdomu, kad taip pat nutiko į Farerų salas skridusiai Ukrainos rinktinei. Besileisdamas lėktuvas sugadino važiuoklę, jos suremontuoti nepavyko, tad kito lėktuvo teko laukti 4 valandas”, - apie keistą sutapimą kalbėjo L. Varanavičius.

LFF vadovas sakė svarstantis galimybę kompensacijos prašyti kitų rinktinės kelionių sąskaita.

„Lietuvoje faktiškai nėra iš ko rinktis, esame toks užkampis aviacijos prasme, jog jokia normali aviakompanija neskrenda į Ukrainą, o mūsų lietuviškos kompanijos užkrautos turkiškais ir Egipto skrydžiais, kad net neturi laisvų lėktuvų tiems reikalams“, - skundėsi L. Varanavičius.

„Aurela“ už konjaką ir ikrus neatlygins

Aviakompanijos „Aurela“ vadovas Valdas Barakauskas istoriją pasakoja kiek kitaip. Anot jo, jis pats asmeniškai su L. Varanavičiumi ir rinktinių direktoriumi Robertu Tautkumi kalbėjo kokius 5 kartus ir informavo apie situaciją. Anot jo, papildomą lėktuvą išsiuntė pati bendrovė ir tai buvo padaryta ne LFF prašymu.

„Išsiuntėme kitą lėktuvą parvežti futbolo rinktinės, kartu išsiuntėme savo inžinierius ir technikus sugedusio lėktuvo remontui. Ką reiškia „jų prašymu“? Tai mūsų noru ir gera valia buvo išsiųstas lėktuvas, mes rūpinomės jais, o ne jie mumis“, - tikino V. Barakauskas.

Pasak V. Barakausko, lėktuvo važiuoklė nebuvo sugedusi, tačiau jis atsisakė įvardinti tikrąją gedimo priežastį. Aviakompanijos vadovas patikino, kad gedimas tebuvęs menkniekis ir lėktuvas jau skraido.

„Aurylos“ vadovas sakė, kad naktį maitinimu pasirūpinti neįmanoma, tačiau įmonė paprašiusi, kad būtų atidarytas Odesos oro uosto bufetas. Kiekvienam skridusiam, parašius pretenziją, bus grąžinama po 25 litus už maitinimo išlaidas. Pasak jo, „už konjaką ir ikrus atlyginta nebus“.

DELFI jau skelbė, kad dėl „Aurelos“ lėktuvo gedimo Ukrainoje grupė poilsiautojų nuo ankstaus ketvirtadienio ryto tarptautiniame Vilniaus oro uoste laukė skrydžio į Egipto kurortą Šarm El Šeichą. Žmonės turėjo skristi užsakomuoju aviakompanijos „Aurela“ reisu. Į Egiptą turistai išskraidinti tik apie pusę septynių vakare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją