Mažasis „Twingo“ žymiai paaugo. Gamintojai automobilį pailgino 171 mm iki 3601, į plotį - 10 mm iki 1640, į aukštį – 52 mm iki 1472. 17 mm pailgėjo ir ratų bazė – iki 2367.

Į „Twingo“ bagažinę tilps viso labo 165 l krovinys, tačiau tik tuomet, kai galinės sėdynės bus maksimaliai atstumtos atgal. Tačiau galines sėdynes galima 22 cm pastumti į priekį ir bagažinės tūris padidės iki 285 l. O nulenkus galines sėdynes, bagažinės tūris jau sieks net 959 l.

Į automobilį bus montuojami keturi varikliai: trys benzininiai (1,2 l 60 AG, 1,2 l 75 AG ir 1,2 l 100 AG su turbina) bei vienas dyzelinis (1,5 l 65 AG). „Twingo“ bus komplektuojamas su 5 bėgių mechanine ir pusiau automatine, pusiau mechanine „Quickshift“ greičių dėže. Tiesa, „Quickshift“ greičių dėžė bus montuojama tik su 1,2 l 75 AG benzininiu varikliu.

Automobilį bus galima rinktis su viena iš 6 komplektacijų: „Access/Authentique“, „Expression“, „Privilege“, „Initiale“, „Dynamique“ ir GT. Pastarosios dvi komplektacijos pastebimai skirsis nuo kitų keturių, nes pabrėš automobilio dinamiškumą.

Mažasis prancūzų automobilis, be to, bus tikrai muzikalus. Prie „Audio Connection Box“ įrangos galima prijungti USB, MP3 ar iPod grotuvą bei klausytis muzikos per automobilyje įtaisytą garso sistemą. Už papildomą mokestį bus galima užsisakyti ir laisvų rankų telefono valdymo įrangą „Bluetooth“ su skambučio užlaikymo funkciją.

„Twingo“ taipogi turės nemažai komforto ir naujos saugumo įrangos, kuria iki šiol gamintas modelis negalėjo pasigirti. Tai šoninės oro pagalvės, klimato kontrolė, pastovaus greičio palaikymo sistema, automatinį priekinių žibintų įjungimą ir t.t.

Naujasis „Twingo“ yra pirmasis „Renault“ automobilis, kuris buvo sukurtas vadovaujantis „Renault Commitment 2009“ programa. Todėl, pasak gamintojų, jis atitinka itin griežtus kokybės ir pelningumo reikalavimus. Beje, „Twingo“ bus gaminamas Novo Mesto gamykloje Slovėnijoje.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją