„Drausmingiems vairuotojams privalomasis draudimas šiemet gali kainuoti apie 15 procentų mažiau“, - mano draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktorius Audrius Pilčičas.

Jeigu vairuotojas turėjo du įvykius per metus, įmoka didinama beveik 50 procentų. Kai per metus vairuotojas sukelia penkis ir daugiau įvykių, įmoka padvigubėja.

Girtuokliai, sukėlę eismo įvykį, už metinį draudimą turės pakloti keturis kartus didesnę sumą.

Net ir nesukėlusiam eismo įvykio jaunuoliui iki 22 metų apdrausti 15 metų senumo automobilį su 1,8 litro darbinio tūrio varikliu kainuosią beveik tiek pat, kaip ir minėtam girtuokliui.

Bendrovės „If draudimas“ klientų aptarnavimo specialistė Laura Mončiunskaitė teigė, kad metinė draudimo įmoka jaunuoliui kainuotų 1137 Lt.

„Vairuotojų, kurių amžius iki 24 metų bei vairavimo stažas neviršija 5 metų, nuostolingumas kelis kartus didesnis negu labiau patyrusių vairuotojų“, - pastebėjo A.Pilčičas.

Nustatant kainą taip pat atsižvelgiama ir į automobilio variklio darbinį tūrį. Kuo jis didesnis, tuo reikės daugiau mokėti.

Draudimo įmokos dydis priklauso taip pat ir nuo Lietuvos regiono, kuriame automobiliu važinėjama. Klaipėdietis mokės keliasdešimčia litų daugiau nei šilutiškis.

„Vairuotojams, keletą metų nesukėlusiems draudimo įvykių, yra taikomos žymios nuolaidos. Mažiau mokėti už draudimą reikia ir pensinio amžiaus vairuotojams“, - sakė A.Pilčičas.

Draudimo įmoka vairuotojo pasirinkimu gali būti mokama dalimis ir netgi kas mėnesį. Tačiau tokiu atveju santykinė draudimo įmoka padidėja.

Naudingiausia mokėti du kartus per metus arba iš karto visą metinę draudimo įmoką. Tuomet metinė draudimo įmoka nepabrangsta.