“Ryanair” kompanijos orlaiviu skridęs vienas lietuvis stebėjosi, kodėl apskritai jie pakilo iš Londono, nes jame taip pat tvyrojo rūkas, lėktuvai vienas po kito vėlavo.

Artėjant prie Kauno oro uosto Karmėlavoje, keleiviai buvo informuoti, kad netrukus leisis, paprašyta prisisegti diržus. Tačiau po kelių minučių keleiviai išgirdo, kad dėl prastų oro sąlygų Kaune lėktuvas nesileis ir kad ieškomas alternatyvus oro uostas. Dar po kurio laiko jie sužinojo, kad po 20 minučių leisis Gdanske. Galiausiai keleiviai žemę pasiekė Gdynėje, kuri yra 25 km nuo Gdansko.

Nedideliame uostamiestyje šiaurės Lenkijoje keleiviams dar teko kelias valandas lūkuriuoti, kol juos susodins į autobusus. Kai kurie lėktuvu skridę žmonės, pasak liudininkų, į Lietuvą išskubėjo taksi. Keleiviams buvo pasakyta, kad gali užtrukti iki 8 valandų, kol jie bus pristatyti į Kauną.

Kurį laiką nežinioje blaškėsi ir tie, kurie atvyko į Karmėlavą pasitikti atskrendančių artimųjų. Lėktuvui gerokai vėluojant pranešta, kad jis greičiausiai leisis Gdanske, vėliau paskelbta, kad jis leisis Poznanėje. Kada keleiviai bus pristatyti į Kauną, besidomintiems buvo patarta skambinti ir klausti jų pačių.

Kadangi lėktuvas Karmėlavoje nenusileido, į Londoną neišskrido 136 keleiviai, jiems teko atsiimti jau priduotą bagažą. Neišskridusiesiems pasiūlyta pasikeisti bilietą į artimiausius reisus. 15 keleivių nusprendė apskritai nebeskristi, jie atsiėmė pinigus.

Kaip teigė orlaivių antžeminį aptarnavimą vykdančios bendrovės “Litcargus” keleivių aptarnavimo skyriaus vadybininkė Eglė Kazlauskienė, “Ryanair” kompanijos lėktuvas, negalėdamas leistis Kaune, pirmą kartą tūpė Lenkijoje. Iki tol tokiais atvejais jis leisdavosi Vilniuje arba Rygoje. Kodėl buvo pasirinkta Lenkija, E.Kazlauskienė negalėjo paaiškinti. Pasak jos, toks lėktuvo kapitono sprendimas.

Pirmadienį kelionė gerokai prailgo tik skridusiems iš Londono. Prastos oro sąlygos, rodos, truko neilgai. Netrukus po to Karmėlavoje nusileido lėktuvas iš Vekšio.