Pasak Ž.Jokubauskienės, yra buvę ir tokių atvejų, kai į automatą įdėjus kortelę ir suspaudžius reikiamus mygtukus, automatas išsijungė, neišmušė čekio, bet pinigus iš kortelės nuskaičiavo.

Vairuotojai teko dar kartą pakartoti tą patį veiksmą. Taip moteris už savo automobilio buvimą stovėjimo aikštelėje turėjo sumokėti ne vieną, bet du kartus. Ž.Jokubauskienės teigimu, dažniausiai vadinamieji "parkomatai" nuskaičiuoja teisėtai priklausančią sumą, bet prie jos nežinia kodėl prideda "arbatpinigių" - devynis ar daugiau centų.

Kauno miesto policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo viršininkas Arnoldas Blaževičius teigė, kad skundų dėl automatų veikimo iš gyventojų nėra gavęs.

Anot A.Blaževičiaus, didesnių rūpesčių kelia ne automatai, bet jais besinaudojantys nesąžiningi vairuotojai.

Pasak pareigūno, vien per 2006-uosius buvo pričiupti šeši sukčiai, kurie prie kortelių pritaisę specialias mikroschemas ir nemokėdami nė lito, savavališkai naudojosi automobilių stovėjimo aikštelių paslaugomis.

Bendrovės "Automobilių stovėjimo aikštelės" vadovas Algimantas Puidokas išvardijo net tris priežastis, sukeliančias keblumų "parkomatais" besinaudojantiems vairuotojams. A.Puidokas įsitikinęs, kad kai kurie savo mašinomis besididžiuojantys kauniečiai paprasčiausiai nesugeba taisyklingai naudotis automatu.

Tiesa, specialistas neneigė, kad kai kurie automobilių savininkai piktinasi teisėtai. Pasak A.Puidoko, dėl kai kurių automatų krečiamų "nelinksmų pokštų" kaltas automatų amžius.

"Trečdalis automatų naujais turėjo būti pakeisti dar 2006-aisiais. Bet iškilo tam tikrų problemų ir naujų automatų įsigyti negalėjome". Kauno miesto savivaldybės komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Ramūnas Noreika taip pat patikino, kad miestiečių skundų dėl "parkomatų" veiklos nėra gavęs, o ir pačiam tokių problemų esą niekada nekilo.

Bendrovės "Automobilių stovėjimo aikštelės" valdybos pirmininkas Andrius Stankevičius pasakojo, kad kartais automatai pradeda "streikuoti" dėl paprasčiausių priežasčių - kad ir speiguotos žiemos.

Kur ieškoti pagalbos

Automatui iš kortelės nuskaičiavus didesnę nei priklauso sumą, nukentėjusysis turėtų kreiptis į automobilių stovėjimo aikštelės kontrolierius.

Korteles miestelėnai ir miesto svečiai gali įsigyti iš automobilių stovėjimo aikštelėse dirbančių kontrolierių arba spaudos kioskuose.