Birželis buvo jau antras mėnuo, kai pirkėjai daugiausia pirko tuos automobilius, kuriuos galėjo pasiūlyti pardavėjai, o ne, kaip įprasta, kokių norėtų patys pirkėjai. Kai kurių markių atstovai jau vidury mėnesio iš esmės neturėjo ką pasiūlyti savo klientams. Liepą ir rugpjūtį didžiąją prekybos dalį sudarys birželio mėnesį neįvykdyti užsakymai. Tačiau rekordinę prekybą skatina ne tik įstatymų pasikeitimai, bet ir auganti ekonomika bei kylantis pragyvenimo lygis, todėl štilis naujų automobilių prekyboje turėtų ilgai netrukti. Tikimasi po atostogų naujų automobilių pirkėjai sugrįš į automobilių prekybos salonus.

Imant pagal paskirtį, 2002 m. birželį Lietuvoje parduoti 1.678 asmeniniai automobiliai ir tik 123 komercinės mašinos.

2002 m. birželį lyderio pozicijas išlaikė „Renault” – 212 vnt. antroje vietoje liko „Volkswagen” (161), o treti – „Opel” (156).

Birželio mėn. tarp asmeninių automobilių pirmavo „Opel Astra” – 83 vnt, antras – „Ford Focus” (75), o trečiojoje vietoje netikėtai atsidūrė – „Mazda 6/626” (66). Tarp komercinių mašinų dominavo „Volkswagen Caddy” – 17 vnt. ir „Ford Transit” (16).

Birželį lizingas apėmė 42% bendros naujų lengvųjų automobilių rinkos. Lyderio pozicijas užėmė „Hanza Lizingas” (48%), antroje vietoje liko „VB Lizingas” (33%), o trečias – „Baltijos Autolizingas” (7%). Tokiu būdu, „Hanza Capital Group” apėmė 55% naujų lengvųjų automobilių lizingo rinkos. Likę penkios lizingo kompanijos pasidalino vos 11% lizingo rinkos.

Birželį Lietuvoje parduota daugiau lengvųjų automobilių nei Latvijoje (853) ir Estijoje (1477). Tačiau tai buvo tik antras kartas kai mums pavyko pralenkti Estiją naujų automobilių prekybos srityje.

Praėjęs mėnuo nebuvo sėkmingas sunkvežimių pardavėjams. Birželį parduota tik 51 sunkusis automobilis, kai tuo tarpu pernai per tą patį laikotarpį – 76. Taip pat ir bendras 1-6 mėn. rezultatas (356) yra prastesnis už 2001 m. atitinkamą laikotarpį (408). Sunkvežimių pardavėjams belieka pasidžiaugti lengvųjų automobilių prekybos apimtimis ir sveikai pavydėti jų pardavėjams.

Tarp sunkvežimių markių pirmavo „Volvo” (15), antri – „Scania” (14).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją