Iki 2007 metų planuojama laipsniškai padidinti gamybos apimtis iki 25 tūkst. automobilių. Dalys iš pradžių bus tiekiamos iš Vakarų Europos, praneša dpa-ELTA, remdamosi Rusijos žiniasklaida. Vėliau JAV koncernas ketina padidinti gamybą iki 100 tūkst. automobilių per metus. Tai yra pirma vien tik užsienio kapitalo automobilių gamykla Rusijoje. Į šį projektą "Ford" investavo 150 mln. JAV dolerių (152,6 mln. eurų). Tikimasi, kad po penkerių metų iš Rusijos tiekėjų bus gaunama iki 50 proc. dalių. Į tiekėjų įmonių modernizavimą "Ford" investuos 45 mln. dolerių.

4-ojo dešimtmečio pradžioje "Ford" pardavė sovietams licenciją gaminti "Ford" sunkvežimį. Su JAV pagalba atstatytoje Gorkio, o dabar Nižnij Novgorodo, gamykloje atsirado šiandieninis automobilių koncernas GAZ.

Bazinis "Ford Focus" modelis su 1,6 litro darbinio tūrio 100 AG varikliu Rusijoje kainuos apie 11 tūkst. dolerių, arba beveik 25 proc. pigiau negu Europoje. Šiais metais koncernas tikisi padvigubinti savo pardavimus Rusijoje iki 7,8 tūkst. vienetų, o iki 2005 metų padidinti pardavimų apimtis iki 27 tūkst. automobilių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją