BA pranešė, kad šeštadienį ketina atnaujinti 95 proc. savo skrydžių per Londono „Heathrow“ oro uostą ir įvykdyti 87 proc. trumpųjų skrydžių.

„Heathrow“ oro uoste nuo trečiadienio buvo įstrigę apie 60 tūkst. keleivių, atidėta daugiau kaip tūkstantis skrydžių, pranešė oro uosto atstovas. Pasak jo, šeštadienį matomumas ir bendra situacija "smarkiai pagerėjo".

Iki šeštadienio ryto bendras atidėtų skrydžių skaičius sumažėjo iki 70-ies, pridūrė atstovas.

Apie sekmadienio darbą jis sakė: "Situacija priklausys nuo oro, bet jeigu oras toliau gerės, tikimės, kad tai bus normali darbo diena".

Siekdama palengvinti atsilikimą nuo grafikų, BA trumpiesiems skrydžiams į Madridą, Frankfurtą, Ženevą, Paryžių ir Kopenhagą pasitelkė 350 vietų turinčius lėktuvus "Boeing 747" ir 220 vietų "Boeing 777".

Keleiviai į kitus Didžiosios Britanijos miestus, taip pat Paryžių, Briuselį bei Amsterdamą gabenami ir autobusais.

Kai kurie britų laikraščiai išspausdino šalies žemėlapius su nuorodomis į uždarytus kelius, sutrikdytą geležinkelių eismą bei rūko apgaubtus oro uostus.

„Heathrow“ oro uosto terminalai šią savaitę kartais atrodė kaip pabėgėlių stovyklos, kadangi šimtai žmonių ten sėdėjo ir laukė savo reisų. Darbuotojai įstrigusiems keleiviams siūlė antklodes bei karštų gėrimų.

Nuo penktadienio iki sausio 2 dienos keliauti į užsienį, kaip manoma, turėtų trys milijonai Didžiosios Britanijos gyventojų, pranešė šalies kelionių agentūrų asociacija.

Verslo analitikai suskaičiavo, kad šis eismo sutrikimas šalies ekonomikai kainuos mažiausiai aštuonis milijonus svarų sterlingų (apie 40 mln. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją