Šią savaitę bus baigtos pasirašyti didžiausios vertės sutartys. Pagal vieną iš jų, Valstybės sienos apsaugos tarnybos padaliniams, esantiems prie ES išorinių sienų, bus nupirkta 240 lengvųjų visureigių automobilių už 25,8 mln. Lt. Kita sutartis - „Techninių stebėjimo priemonių projektavimui ir įdiegimui Baltijos jūros, Kuršių marių ir pasienio vidaus teritoriniuose vandenyse“. Šios sutarties vertė – 33,3 mln. Lt.

Kaip DELFI informavo VSAT Apsaugos ir aptarnavimo centro viršininkas Kazimieras Luneckas, iš 240 nupirktų visureigių 180 yra „Mitsubishi Pajero LWB“ markės, likusieji – „Nissan Patrol GR“.

Anot jo, rinktasi iš keturių rūšių automobilių – be jau minėtų „Mitsubishi“ ir „Nissan“ markės automobilių, konkurse dalyvavo „Land Rover Defender“ ir „Toyota Land Cruiser“.

VRM sekretorius Stanislovas Liutkevičius DELFI sakė, kad vieni pagrindinių kriterijų renkantis visureigius buvo automobilių pravažumas ir eksploatavimo kaštai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)