Renkami geriausi tarp gražiausių, taupiausių, techniškai tobuliausių. Savo automobilių rinkimus rengia net ir seksualinėms mažumoms atstovaujančių automobilininkų leidiniai. Tiesa, yra ir tokių nominacijų, į kurias nenorėtų pakliūti joks automobilių gamintojas. Jau keliose pasaulio valstybėse automobilių žurnalistai renka ir pačius negražiausius automobilius.

Aukas savo estetiškai netobuliausių automobilių dešimtukui neperseniausiai medžiojo Izraelio automobilių žurnalistai. Grožio supratimas - labai subjektyvus dalykas, todėl Pažadėtosios žemės automobilių žurnalistų bendruomenė neapsiribojo vien tik savo išvadomis, bet ir domėjosi eilinių vairuotojų nuomone.

Atitinkamą automobilių vietą šiame dešimtuke lėmė kompetetingos komisijos balsų ir apklausos rezultatų derinys. Tačiau visvien, į dešimtuką pateko ir tie automobiliai, kurie daug kur yra vertinami kaip elitiniai.

Daugiausiai balų “bjauriųjų ančiukų” rinkimuose Izraelyje gavo praktiškas, tačiau išties ne pats dailiausias japoniškas automobilis “Suzuki Liana”. Nuo jo labai nedaug atsiliko funkcionalus itališkas vienatūris “Fiat Multipla”. Dėl šio automobilio viskas dar suprantama - stilistiniai šio Italijos dizainierių kūrinio sprendimai visame pasaulyje vertinami itin prieštaringai.

Tačiau trečiosios vietos nominacija daug ką turėtų ne tik šokiruoti, bet ir papiktinti. Trečias tarp Izraelio negražiausių - “Subaru Impreza”. Galingosios šio automobilio versijos visame pasaulyje yra tiesiog kultinės mašinos, geidžiamas kiekvieno greitį dievinančio vairuotojo pirkinys. Na, bet šiuose rinkimuose buvo vertinama ne technika, bet estetika - brutalokas automobilio siluetas, panašu, neįtiko komisijai.

Toliau iki dešimtos vietos Izraelio automobilinės bendruomenės nulinčuoti nelaimėliai išsidėstė taip: “Buick Rendezvouz”, “SsangYong Rodius”, “Renault Symbol”, “Porsche Cayenne”, “Hyundai Elantra”, “BMW” 3-oji serija ir “Hyundai Atos”. Keista tarp likusių nominantų matyti tokių pripažintų firmų, kaip “BMW” ir “Porsche” gaminius. Tai tik dar kartą patvirtina tezę, kad grožio suvokimas yra labai subjektyvus.

Kita vertus, šiek tiek anksčiau, analogiškus rinkimus organizavo ir britai. Tarp Anglijos automobilinių estetų daugiausiai nepagarbos nusipelnė “SsangYong Rodius”, kuris Izraelyje užėmė tik penktą vietą. Be šio korėjiečio britų ir Izraelio bjauriausių automobilių dešimtukuose yra dar du bendri automobiliai - tai “Fiat Multipla” ir “Suzuki Liana”. Jei jau šie automobiliai figūruoja dviejų šalių negražiausių automobilių rinkimų dešimtukuose, gal tai ką nors reiškia?

Kiek žmonių tiek ir nuomonių. Įdomiausia būtų pamatyti analogiško lietuviško dešimtuko rezultatus. Juk mūsų šalies automobilinė bendruomenė pasižymi tikrai specifiniu skoniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją