„Praeitą savaitę buvo toks periodas, kai mes iš „Mažeikių naftos“ negalėjome gauti 98 markės benzino. Mes neturėjome pakankamai informacijos, kada jis bus, todėl ieškojome alternatyvų, iš kur jį importuoti“, - DELFI sakė „Lietuva Statoil“ Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas.

Jis sako, kad trečiadienį buvo gauta informacijos iš „Mažeikių naftos“, kad šios rūšies benzino „jau yra“.

„Tai tiesiog mūsų teisė rinktis, ar mes įsivešime, ar pirksime iš „Mažeikių naftos“.(...) Ar toliau importuosime, sunku pasakyti, jeigu tikrai gausime ir atsivešime rytoj ar poryt ir matysime, kad tiekimas yra atstatytas, mes galbūt nebeimportuosime“, – teigė S. Mačiukas.

Tuo tarpu „Mažeikių naftos“ Komunikacijos skyriaus vadovas Giedrius Karsokas DELFI sakė, kad 98 markės benzino Lietuvoje netrūksta.

„Prekybos namų („Mažeikių naftos“ prekybos namų – DELFI) terminaluose atsargų yra pakankamai net iki lapkričio vidurio“, – tvirtina G. Karsokas.

Anot jo, kadangi aukščiausios rūšies benzino Lietuvos rinkai reikia labai nedaug, todėl jis gaminamas „porcijomis“. G. Karsokas sakė, kad iš penktadienio į šeštadienį, nepaisant avarijos padarinių, 98 markės benzino buvo pagaminta tiek, kiek įprastai – 4 tūkst. tonų.

„Rinkos dalyvis galėtų susilaikyti nuo tokių pareiškimų platinimo, kurie nieko bendra su realybe neturi. Jeigu vežasi dėl ekonominių priežasčių, tegul taip ir sako“, – sakė G. Karsokas.

Tarptautinei naftos ir dujų kompanijai „Statoil“ priklausanti bendrovė „Lietuva Statoil“ yra viena iš Lietuvos mažmeninės prekybos degalais lyderių, šalyje investavusi virš 321 mln. litų. Šiuo metu Lietuvoje yra 59 pilno aptarnavimo „Statoil“ degalinės, taip pat veikia 6 bendrovės „Lietuva Statoil“ valdomos automatinės degalinės „1–2–3“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją