"DFDS Lisco" personalui vadovavęs danas Hansas Henrikas Pedersenas paskirtas A.Refsgaardo pavaduotoju. Prognozuojama, jog tai - dar ne paskutinės permainos "DFDS Tor Line" lietuviško padalinio vadovybėje, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Danai "DFDS Lisco" pertvarką sieja su komercinės veiklos plėtra, kontrolės stiprinimu. Laivybos bendrovė pernai buvo padalyta į du padalinius - komercinį ir administracinį, kuriems bendrai vadovauja Lietuvos ir Danijos specialistai.

"DFDS Lisco" generalinio direktoriaus pareigas perėmęs danas A.Refsgaardas taip pat bus atsakingas už visą veiklą Pietų Baltijos verslo regione, kuriame dirba krovinius ir keleivius gabenantys bendrovės keltai.

Bendrovės pajamas mažina linija Klaipėda-Zasnicas, kurioje dirba vagonus, ratinę techniką bei keleivius į Vokietiją plukdantis keltas "Vilnius". Šioje linijoje kol kas tiktai nuostolius skaičiuojanti "DFDS Lisco" vadovybė iš Kopenhagos laukia nurodymo ją uždaryti ir perkelti "Vilnių" į pelningesnes linijas.

Pernai "DFDS Tor Line" su savo verslo partneriais Rusijoje susitarė bendrai operuoti keliais keltais, kurie plaukiotų naujos geležinkelio perkėlos Ust Luga-Baltijskas-Zasnicas maršrutu.

Ar į kuriamą naują jūrų greitkelį tarp Rusijos ir Vokietijos uostų įsiterps Klaipėda, parodys ateitis. Dėl šio projekto dar vyksta derybos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją