Per pusvalandį trukusią procedūrą gyvasis krovinys bei oro uosto teritorija buvo akylai saugoma nuo pašaliečių, taip pat ir filmuojančių bei fotografuojančių žurnalistų.

Valstybinės įmonės "Kauno aerouostas" generalinis direktorius Kęstutis Cucėnas paaiškino, jog saugodamiesi teroristinių išpuolių Izraelio atstovai reikalauja išskirtinio dėmesio jų lėktuvų saugumui, nesvarbu, ką jie skraidina.

Kauno apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (KAVMVT) viršininko pavaduotojo Mindaugo Adukausko teigimu, oru skraidinami veršeliai patiria mažiau streso nei pervežami sausumos transporto priemonėmis, nes gabenimo laikas sutrumpėja bene 10 kartų.

Kauno oro uostui tai buvo bandomasis gyvulių pervežimo reisas. K.Cucėnas tikisi, kad gyvuliai iš Kauno bus skraidinami ir ateityje. Tačiau, kad skrydžiai apsimokėtų, į Kauną turi skristi ne tušti krovininiai lėktuvai.

KAVMVT duomenimis, daugiausia veršelių iš Lietuvos išvežama į Izraelį ir Ispaniją. Iki šiol specialiomis gyvūnų gabenimo transporto priemonėmis vežamų veršelių kelionė iki Izraelio trukdavo maždaug 52 valandas.

Jie buvo vežami iki Liuksemburgo oro uosto, o iš ten lėktuvu per tris ar keturias valandas pasiekdavo kelionės tikslą.