Jis patikino, kad nemokamai padangų nepriims.

"Mums taip pat viskas kainuoja. Jei jums rūpi aplinkos išsaugojimas, galite atvežti padangas, bet už dyką jų nepriimsime", - kalbėjo padangų surinkėjas.

Panašiai tvirtino ir kitų bendrovių atstovai, tačiau kainų būta ir mažesnių.

Šiuo metu naudotas padangas Lietuvoje perdirba tik dvi įmonės - "Akmenės cementas" ir Šiauliuose veikiantis "Metaloidas". Šiauliečiams už toną padangų yra numatyta kaina - 130 litų be pridėtinės vertės mokesčio.

"Norite atvežti tik keturias? Na, mes paprastai tik dideliais kiekiais priimame. Atvežkite - pasversime. Už vieną padangą jums reikės mokėti apie 60 centų. Viskas priklauso nuo svorio", - sakė bendrovės gamybos skyriaus vadovas Sergejus Samarinas.

Tačiau nemokamai priimti padangas ir čia atsisakė.

Už padangų utilizavimą turėtų būti atsakingi patys padangų importuotojai. Bent jau taip teigia Aplinkos ministerijos valdininkai. Tačiau verslininkai šiandien mieliau moka aplinkos taršos mokestį - 300 litų už toną. Kitaip tariant, 30 centų už kilogramą.

8 kilogramus sverianti lengvojo automobilio padanga importuotojams papildomai kainuoja 2,4 lito. Vadinasi, mažiausiai šitiek paprastam pirkėjui pabrangsta padanga.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją