Šių motociklų provėžų yra ir ant apsauginio kopagūbrio, prie Jūrų muziejaus bastiono šiaurinio kanalo.

Rugsėjo 13-osios vidurdienį žmonės matė pajūriu lekiančius du keturračius. Jiems pasirodė, kad tarpusavyje lenktyniavo pasieniečiai.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės atstovė spaudai Vesta Flick teigė, kad pasieniečiai negalėjo žaloti pajūrio.

„Kopgalio pasienio užkardoje yra vienas keturratis motociklas. Juo pasieniečiai tikrina pajūrį rytą ir vakare, o ne vidurdienį. Kaskart, kai pasienietis išvažiuoja į pajūrį ir grįžta, budėjimo žurnale daromos žymos“, - aiškino ji.

Pasak V.Flick, taip pat nėra numatyta, kad pasieniečiai keturračiais treniruotųsi pajūryje. Tam skirta speciali trasa miške netoli Palangos.

Kuršių nerijos nacionalinio parko Smiltynės lankytojų centro vedėja Lina Dikšaitė du pajūriu važinėjančius keturračius motociklus matė rugsėjo 12 ir 13 dienomis 18-20 valandomis.

Pajūriu tarp pagrindinės Smiltynės paplūdimio gelbėjimo stoties ir paplūdimio ties naująja Smiltynės perkėla tais motociklais važinėjo 18-20 metų jaunuoliai, nepanašūs į pasieniečius.

Pajūryje važinėti galėjo ir Smiltynės posto gelbėtojai.

Smiltynės gelbėjimo stoties vyriausiasis specialistas Andrius Stukas teigė, kad jie turi vieną keturratį. Rugsėjo 13 dieną, kai paplūdimyje klaipėdietis matė besisukinėjančius keturračius, gelbėtojai nuo persirengimo būdų nuiminėjo numerius.

Anot A.Stuko, Smiltynės paplūdimiuose yra 40 būdų. „Nuimant numerius prie kiekvienos jų teko privažiuoti, todėl ir galėjo susidaryti įspūdis, kad pajūryje sukami viražai“, - aiškino A.Stukas.

A.Stukas taip pat paneigė, kad jų gelbėtojai keturratį motociklą galėtų naudoti pramogoms.

Kuršių nerijos nacionalinio parko gamtos ir paveldo skyriaus inspektorius Bronislovas Kazragys teigė, kad jie iš Smiltynės taip pat gavo pranešimą, kad paplūdimyje vyksta šių motociklų lenktynės.

Kartu su valstybiniais aplinkosaugos inspektoriais ketinama rengti reidus.

Važinėti paplūdimiais teisę turi tik specialiosios tarnybos - gelbėtojai, pasieniečiai, aplinkosaugininkai, policininkai. B.Kazragys mano, kad paplūdimyje pramogavo privatūs keturračių motociklų savininkai, atvykę iš Klaipėdos.

B.Kazragio žiniomis, Smiltynėje iš gyventojų niekas neturi keturračio motociklo, o Juodkrantėje ir Nidoje yra po vieną tokią transporto priemonę.