Kuras nuolat keliais centais brango nuo praėjusiojo ketvirtadienio.

„Mažeikių naftos“ Komunikacijos skyriaus vadovas Giedrius Karsokas DELFI sakė, kad „Mažeikių nafta“, atsižvelgdama į pasaulinį naftos kainos mažėjimą, nuo rytojaus taip pat mažina benzino ir dyzelino didmeninę kainą.

Jo teigimu, tam daug įtakos turėjo gera pasaulinė ekonominė naujiena – JAV parnešė apie savo naftos produktų atsargas, o jos yra didelės, todėl tai laikoma garantu, kad Valstijos „nepuls pirkti benzino iš Europos“.

Anot G. Karsoko, tolimesnių kainų prognozuoti neįmanoma.

Benzinas pigti neturėtų

„Lietuva Statoil” pardavimo ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas DELFI sakė, kad naftos produktų kainos priklauso nuo pasaulinės situacijos, o ketvirtadienį pasaulinės naftos kainos kiek sumažėjo.

„Galbūt galima tikėtis, kad kainos stabilizuosis ir labai neaugs, nors pats prieš porą dienų sakiau, kad gali pasiekti 3,60 Lt/l ribą, žinoma, tokia tikimybė išlieka. Mano nuomone, artimiausiu laiku kainos tikrai nekris“, – sakė specialistas.

Jo teigimu, naftos kainų svyravimas priklauso nuo politinės ekonominės situacijos pasaulyje ir ypatingai nuo konfliktų Rytuose.

Anot S. Mačiuko, naftą eksportuojančių šalių organizacija OPEC ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame išreiškiamas susirūpinimas kuro kainų įtaka ekonomikai, jame „lyg ir žada padidinti naftos gavybą“.

„Analitikai tikisi, kad Izraelio ir Libano konfliktas kiekvieną dieną gali baigtis, todėl gali būti, kad dar vienas kainų šuolis neturėtų kilti“, – sakė „Lietuva Statoil” pardavimo ir tiekimo departamento direktorius.

„Neste Lietuva“ Pardavimų svarbiems klientams vadovas Laimonas Tilindis DELFI sakė, kad kuro kainos pora dienų nekito.

„Neste Lietuva“ degalinėse Lietuvoje 92 markės benzinas ketvirtadienį kainuoja 3,32 Lt/l-3,22 Lt/l, 95 markės benzinas – 3,39 Lt/l-3,29 Lt/l, 98 markės benzinas pigiausiai kainuoja 3,49 Lt/l, o brangiausiai 3,51 Lt/l, dyzelinas – 3,18 Lt/l-3,08 Lt/l.

„Lukoil Baltija“ generalinio direktoriaus pavaduotojas mažmeninei prekybai Romas Turlinskas DELFI sakė, kad kainos pora dienų nekito, kuro brangimas taip pat nenumatomas, nes pasaulyje nafta kiek atpigo.

Anot jo, didmeninės benzino kainos kilusios visą paskutiniąją savaitę, trečiadienį šiek tiek krito.

95 markės benzinas „Lukoil Baltija“ degalinėse brangiausiai kainavo tiek pat, kiek ir trečiadienį – 3,46 Lt/l, pigiausiai – 3,29 Lt/l, 98 markės benzinas kainuoja 3,53 Lt/l, už dyzeliną brangiausiai mokama 3,26 Lt/l, pigiausiai – 3 Lt/l.

„Nors „Mažeikių nafta“ kiek pamažins didmenines kuro kainas, tačiau tai nereiškia, kad mažmenininkai taip pat puls mažinti, nes visą praėjusią savaitę kurą pirkome brangesnėmis kainomis“, – sakė R. Turlinskas.

Pernai tą pačią dieną didmeninė benzino kaina buvo 590 JAV dolerių už toną, o šiais metais beveik dviem šimtais daugiau – 786 doleriai už toną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją