Devynių vietų "Hyundai" yra pritaikyti žmonėms pervežti. Jais į tarnybos vietas bus išvežiojamos budinčių pasieniečių sargybos, užkardose juos naudos pareigūnų pamainos.

Penktadienį perduodamus mikroautobusus gaus VSAT padaliniai, saugantys išorines ES sienas su Baltarusija ir Rusija - Vilniaus, Varėnos, Ignalinos, Pagėgių, Pakrančių apsaugos ir Lazdijų rinktinės.

Naujų mikroautobusų panaudojimas palengvins tarnybos organizavimą, jais bus pakeičiami dar 1997 m. pasieniečių įsigyti mikroautobusai, kurie beveik dešimtmetį buvo itin intensyviai eksplatuojami pasienio keliais.

Panaudoję Šengeno priemonės lėšas Lietuvos pasieniečiai šiemet gerokai sustiprino ir atnaujino savo transporto parką. Sausį VSAT pradėjo eksplatuoti tokiu būdu įsigytus 36 keturračius motociklus ir 18 sniego rogių, kovą - daugiau kaip pusšimtį lengvųjų automobilių "Ford Mondeo".

Balandį sieną su Rusija saugantys pasieniečiai gavo 2 amfibijas patruliuoti nepraeinamose užlietose vietovėse. Birželį VSAT padaliniai pradėjo eksplatuoti už Šengeno priemonės lėšas nupirktus 18 specialioms reikmėms pritaikytų mikroautobusų "Ford Transit" bei vieną "Mercedes Benz".

Taip pat balandį VSAT už Kaliningrado tranzito programos, finansuojamos ES, lėšas įsigijo 12 naujų mikroautobusų "Renault Traffic", šiek tiek anksčiau pagal šią programą gauti dar 5 keturračiai motociklai.

Planuojama, kad bus žymiai atnaujintas ir pagrindinio pasieniečių transporto - visureigių - parkas. Už Šengeno priemonės lėšas VSAT gaus apie pustrečio šimto lengvųjų visureigių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją