Atvykusių poilsiautojų laukė dar vienas nemalonumas - dvigubai ir net trigubai pabrangusi nakvynė, smarkiai šoktelėjusios maisto kainos. Jau apie pusiaudienį lenteles "Nuomojami kambariai" pakeitė užrašai "Laisvų vietų nėra". Nakvynė kambaryje, trečiadienį kainavusi 50 litų, ketvirtadienį pabrango visa šimtine.

Į pajūrio kurortus traukiančių poilsiautojų srautas pradėtas reguliuoti jau Klaipėdoje.

Keliuose, vedančiuose į paplūdimius, automobilių eismą reguliavo ne tik šviesoforai, bet ir Kelių eismo tarnybos pareigūnai.

Automobilių srautas "Smiltynės perkėloje" nepertraukiama virtine judėjo jau nuo trečiadienio. Tądien iš Klaipėdos į Smiltynę per Kuršių marias automobilius keltai kėlė iki antros valandos nakties. Tokiu pat režimu bendrovė pasirengusi dirbti visą savaitgalį.

Trečiadienį, darbo dieną, per Kuršių marias į Smiltynę buvo perkelti 2257 automobiliai. Anot bendrovės "Smiltynės perkėla" vadovo Algirdo Žukausko, paprastai, t.y. nešventiniais savaitgaliais, vasarą per vieną dieną daugiausia perkeliama 1200 automobilių.

Sudėtinga situacija ketvirtadienį nuo ankstyvo ryto susidarė ir kelyje, vedančiame į Palangą. Jau 9 val. eismas ten buvo paralyžiuotas.

Automobiliai tiesiog užkimšo kurortą. Buvo užpildytos visos stovėjimo aikštelės, gatvės. Rasti laisvą vietą buvo itin sunku. Mašinos statytos net ant žalios vejos. Policijos pareigūnai blokavo tokių automobilių ratus, žadėjo juos nutempti.

Mažėjant laisvų vietų, o poilsiautojų srautui neslūgstant ėmė smarkiai kilti nakvynės kaina. Ketvirtadienį popiet siūlyta išsinuomoti kambarį už 150 litų, nors dar trečiadienio vakarą panašus kambarys tekainavo 50-60 litų.

Pasak Palangos turizmo informacijos centro darbuotojų, teikiančių atvykėliams informaciją apie apgyvendinimo paslaugas, vakar ir užvakar buvo itin daug besidominančiųjų nakvyne.

Pigios nakvynės savaitgalį Palangoje rasti buvo neįmanoma, tačiau pavieniai asmenys dar galėjo rasti vietą brangiuose viešbučiuose už didesnę nei 200 litų kainą.

Vietos gyventojai sakė pastebėję, kad šį sezoną atsipūsti pajūrin atvyksta vis daugiau tautiečių. Jie pakeitė prieš kelerius metus Palangą tvindžiusius atostogautojus iš Rusijos. Dabar daugiau turistų atvyksta iš Vakarų Europos šalių, Latvijos ir Estijos, Skandinavijos. Palangoje svečiuojasi net turistai iš Afrikos ir Pietų Amerikos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją